
Belediye’den Ramazan ayında gıda yardımı
Daha önceki yıllarda kurulan iftar çadırlarındaki sıcak yemeklerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmaması ve yapılan araştırmalar sonucunda halkın daha çok kuru gıda talep etmesi sebebi ile Batman Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bu yıl Ramazan ayında 1200 haneye gıda paketi dağıtımı yaptı.
Tespit edilen ailelere kuru gıda yardımı
Önceki yıllarda kurulan iftar çadırında bulunan yemeklerin heba olduğuna dikkat çeken Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, ‘’Daha önceki yıllarda Ramazan İftar çadırı etkinliğimiz mevcuttu ancak sıcak yemek yardımının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığını ve yemeklerin büyük çoğunluğunun heba olduğunu anladığımızdan bu yıl farklı bir yol denememiz gerektiğini kararlaştırdık. Ayrıca yoksulluk haritası projesi saha çalışmalarında da yoksul kesimin genel talebinin kuru gıda olduğunu tespit ettiğimizden 2016 yılı Ramazan ayında ilimizdeki yoksul ailelere dağıtılmak üzere Müdürlüğümüzce 1200 adet kuru gıda paketi alımı yapıldı ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı’’ şeklinde konuştu.
‘Gıda paketlerimizi gerekli yerlere ulaştırdık’
Yapılan saha çalışmalarına da değinen Güneş, “Yoksulluk projemizin saha çalışmaları verilerine dayandırılarak 1200 ailenin kuru gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu belirledik ve bu konuda oldukça hassas davrandık. Batman’ın 42 mahallesinde yaptığımız araştırma ve anketler neticesinde 350 hane çok zayıf, 850 hane zayıf ve 1050 hane orta olmak üzere toplamda 2.250 yoksul hane belirledik. Olanaklarımız dâhilinde çok zayıf ve zayıf kategorilerinde yer alan toplam 1200 haneye gıda paketi dağıtımı yapılması kararını aldık ve Ramazan ayı boyunca bunları ev ev dağıtarak gıda paketlerimizi gerekli yerlere ulaştırdık’’ dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 02Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 03Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 04Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 05ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 06“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 07İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 08178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 09ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 10Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 11Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 12Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 13Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 14Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 15Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
Henüz Yorum yok