
'Sigara bağımlılığı tedavi edilebilen bir hastalıktır'
9 Şubat, Sigarayı Bırakma Günü kapsamında Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, topluma önemli bir mesaj verdi.
Canpolat, tütün kullanımının sağlık üzerindeki zararlarına dikkat çekerek, sigarayı bırakma konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı.Canpolat'ın mesajında vurguladığı önemli noktalardan biri, tütün kullanımının önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer alması oldu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından büyük bir halk sağlığı tehditi olarak tanımlanan tütün ürünleri, bireyin yanı sıra ailesi ve çevresindekileri de olumsuz etkileyebilmektedir. İl Sağlık Müdürü Canpolat, tütün kullanımının genç nüfusta diğer bağımlılık yapıcı maddelere geçiş açısından da büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.
Bu noktada tütünle mücadelenin gençler başta olmak üzere toplum sağlığını korumak adına ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Müdür Canpolat, tütünle mücadelede ülkedeki çalışmaların başarıyla yürütüldüğünü ve tütün kullanımının yasaklandığı alanların genişlediğini belirterek, bu sayede kanserler başta olmak üzere pek çok kronik hastalığın önlendiğini, sağlık ve yaşam kayıplarının azaldığını ve ekonomik kazançlar elde edildiğini ifade etti. Batman İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki KETEM'in, sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz hizmet verdiğini söyleyen Müdür Canpolat, bu polikliniğe başvurarak destek almak isteyenleri beklediklerini belirtti. Son olarak, "Sigara bağımlılığı bir hastalıktır ve tedavisi mümkündür" diyerek sigarayı bırakmanın mümkün olduğunu hatırlattı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 02TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 03ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
- 04EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”
- 05GIDA NUMUNELERİ ALINDI
- 06BAŞKAN ÇİFTÇİ, ESNAFIN TALEPLERİNİ TESK’E TAŞIDI
- 07GÜNEYKENT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 08BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI
- 09Nûbihar Derneği'nden anadile sahip çıkma çağrısı
- 10VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 11VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 12Milletvekili Oduncu’dan Hasankeyf yolundaki kazalara tepki
- 13''MAVİ - YEŞİL BATMAN'A HAYAT KATACAK''
- 14ŞEYH HALİD ANMASI 17-18 MAYIS’TA
- 15BEŞEVLER MAHALLESİ PIRIL PIRIL
Henüz Yorum yok