DR. SOLMAZ’DAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ MESAJI
Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Solmaz, Dünya Sağlık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, anne adaylarına yönelik hizmetlerin önemine dikkat çekti.
Dr. Solmaz, İl genelindeki devlet hastanelerinde faaliyet gösteren Gebe Okulları, anne adaylarını gebelikten doğuma kadar bilinçli bir şekilde hazırlandığını ifade etti. Sason Devlet Hastanesi bünyesindeki Gebe Oteli ve Sağlıklı Hayat Merkezi’ndeki gebe misafirhanesi, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan kadınların doğuma daha güvenli koşullarda erişmesini sağlıyor.
EĞİTİMLER VE SAHA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Toplum sağlığı merkezlerinde düzenli olarak verilen anne-çocuk sağlığı eğitimlerinin yanı sıra, saha personelleri aracılığıyla halkı bilinçlendirme çalışmaları da devam ediyor. Belirli periyotlarla şehir genelinde stantlar kurularak farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.
“KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ GELECEĞİ GÜVENCE ALTINA ALIR”
Dr. Solmaz, sağlığın sadece tedavi değil, aynı zamanda hastalıkları önleme ve yaşam kalitesini artırma süreci olduğuna dikkat çekerek, “Toplum sağlığı erken yaşta atılan doğru adımlarla şekillenir. Sağlıklı nesiller, ancak herkesin sağlık hizmetlerine eşit erişimiyle mümkündür” ifadelerini kullandı.
SAĞLIKLI YAŞAM DAVETİ
Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nün kaliteli, erişilebilir ve insan odaklı sağlık hizmeti anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Solmaz, bu anlamlı günde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, vatandaşları sağlıklı yaşamı alışkanlık haline getirmeye davet etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 02VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 03Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 04Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 05Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 06HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 07Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 08DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 09GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 10ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 11ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 12TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 13Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 14“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 15KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok