Okul temizliği öğretmen ve idarecilere kaldı
Batman'da temizlik görevlisi bulunmayan bir okulun temizliğinin öğretmen ve idareciler tarafından yapılması tepkilere neden oldu.
2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılmasının üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen Batman’da bazı okullarda hâlâ temizlik görevlisi olmayınca, okul temizliği öğretmen ve öğrencilere kaldı. Yaşanan duruma tepki gösteren veliler, söz konusu okula veya okullara bir an önce temizlik görevlisi temin edilmesini istediler.
Temizlik görevlisinin olmadığı okullardan biri de Yeni Mahalle İlkokulu. Temizlik görevlisinin olmadığı okulda, bakım ve temizlik işlerinin okulun öğretmen ve idarecileri tarafından yapılıyor.
Öğretmen ve idareciler, yüzlerce öğrencinin bulunduğu okulda çocukların sağlıklı bir ortamda ders görmeleri için her gün okul dağılışında gönüllü olarak temizlik yapıyor.
Yaşanan bu duruma tepki gösteren Okul Aile Birliği Başkanı M. Sıddık Şimşek, okullardaki sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.
Okulda hizmetli olmadığından dolayı temizlik işlerinin öğretmen ve idarecilere kaldığını vurgulayan Şimşek, “Okul velileri adına bu ayıbın sorumlularını göreve davet ediyorum. Eğitim-öğretimde 3'üncü haftaya girilmesine rağmen hâlâ okullara temizlikçilerin gelmemesinden dolayı her gün gönüllü 8-10 öğretmen ve idareci, okul dağılışından sonra sınıf, wc, koridor ve merdivenler olmak üzere okulun tamamını yıkıyorlar. Bu ayıbın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Sabahtan akşama kadar idareci ve öğretmenlerimiz zaten yoğun bir çalışma içerisindeler. Bunun yanında birde okul temizliği binince bitkin halde eve gidiyorlar. İvedilikle temizlikçi alınıp buna son verilmelidir.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok