
Yeşillik Altın Çağını Yaşıyor
Batman Kardelen Mahallesinde her Perşembe kurulan semt pazarında esnaf da vatandaş da fiyat pahallılığından şikayetçi.
Sofraların süsü olan yeşilliklerde fiyatlar ikiye katlanırken, yeşilliklerin demetler ise gittikçe küçüldü. Pazarda bir demet Maydanoz, Roka, Tere, Nane 1.5 TL’ye satılıyor.
Dar gelirli vatandaşın sofrasında her geçen gün bir şeyle eksilirken, market reyonlarına uğramayan vatandaşın vazgeçilmezi pazar tezgahlarında da fiyatlar el yakıyor. Sofraların süsü olan yeşilliklerde fiyatlar ikiye katlanırken, yeşilliklerin demetler ise gittikçe küçüldü. Pazarda bir demet Maydanoz, Roka, Tere, Nane 1.5 TL’ye satılıyor.
Batman Kardelen Mahallesinde her Perşembe kurulan semt pazarında esnaf da vatandaş da fiyat pahallılığından şikayetçi.
Ürün fiyatlarının yüksek olmasının pazarcı esnafından kaynaklanmadığını belirten esnaf, Hal fiyatlarına işaret etti. esnaf, “Fiyatların pahalı olması bizim elimizde olan bir şey değil. Hal’de fiyatlar yüksek. Özellikle yeşillik fiyatları çok arttı. Hal fiyatları yüksek olunca ister istemez tezgahta da fiyatlar vatandaşın cebini yakıyor. Tüm yeşilliklerde fiyat yüksek. Maydanoz, Nane, Dereotu, Tere, Roka, Marul, Yeşil Soğan, hepsinde fiyatlar katlanmış durumda. Yazın üç tanesini 1TL’ye sattığımız yeşilliklerin şimdi tanesi 1.5 TL. Yeşil Soğan’ın zaten yanına varılmıyor. Hal’de bile kilosu 20 TL’ye kadar çıkıyor. Ispanak ha keza kilosu 5 TL ve pazarcı esnafın Ispanak’tan kazandığı en fazla 25 kuruştur. Torbasını 15 TL’ye aldığımız Maydanoz şuan hal’de 60TL. Marul’un kasası 8TL’den 30 TL’ye çıkarsa pazarcı ne yapsın vatandaş nasıl alsın. Neye elinizi atsanız iki üç kat zamlanmış. Bunun nedeni de hal’de mal yok! Vatandaş fiyatlara tepki gösterse de mecbur alıyor, ne yapsın. Şuan pazarda ucuz olan tek şey Limon. Limon dışında her şey pahalı” diye konuştu.
‘Ben müşteri olsan bir kilo Domatesi 5 TL’den alamam’
Domates fiyatının anormal olduğuna vurgu yapan Pazarcı Esnafı, “Ben müşteri olsan bir kilo Domatesi 5 TL’den alamam. İki gün önce Domatesin fiyatı 7 TL idi. Vatandaş ne yapsın, vaziyet perişanlıktan başka bir şey değil” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 02ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 03Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 04Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 05Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 06Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 07Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 08Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 09BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 10BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 11VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 12BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 13ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 14KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 15BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
Henüz Yorum yok