
Robotik ve kodlama eğitimi verilecek
Batman Belediyesi, Batman Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Batman STEM ile Kalkınıyor’ projesi işbirliği protokolü Batman Belediyesi Meclis Salonunda imzalandı.
Batman Belediyesi, Kısa adı STEM olan Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) projesi için Batman Valiliği ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
ROBOTİK VE KODLAMA ATÖLYELERİ KURULACAK
Sanayi ve Teknoloji alanlarında gelişen ülkelerin en çok dikkat çeken özelliği yaptıkları AR-GE (Araştırma Geliştirme) çalışmaları ve buna bağlı olarak geliştirdikleri ürünlerin sayısı ve bu ürünlerden elde ettikleri gelirin yüksek olmasından kaynaklandığını ifade eden Başkan Vekili Aksoy, STEM-Robotik ve Kodlama eğitim merkezleri sayesinde öğretmen ve öğrencilere 21. Yüzyıl becerileri kazandırılmaya çalışıldığını söyledi. Yapılan protokol kapsamında 3 lise, 3 ortaokul ve 2 ilkokul, 3 bilgi evi ile Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde söz konusu STEM, Robotik ve kodlama atölyeleri kurulacak.
12 YERDE KURULACAK
Robotik ve kodlama atölyeleri projesi ile Yunus Emre İlkokulu, Kültür İlkokulu, Abdülcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu, TÜPRAŞ Ortaokulu, İMKB Belde Ortaokulu, Raman Anadolu Lisesi, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, Huzur Mahallesi Ahmet Kaya Bilgi evi, Petrolkent Mahallesi Bilgi Evi, Beşevler Mahallesi Bilgi Evi, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde STEM eğitimleri verilecek. İmza törenine Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Başkan Yardımcısı Adnan Yürük, Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ATATÜRK PARKINDA BAYRAM COŞKUSU
- 02Mor Kiryakus Manastırına ulaşım artık daha konforlu
- 03PETROLSPOR’DA YENİDEN YAPILANMA KARARI
- 04YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 05BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
- 06BAŞKAN AKKUŞ'UN ACI GÜNÜ
- 07VALİ CANALP “BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE SORUMLULUK ZAMANIDIR”
- 08DicleFest Batman’da başlıyor
- 09BAB-GED’ den Kurban Bayramı mesajı
- 10KORUMA DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN VALİ’YE ZİYARET
- 11SENDİKADAN ERKEN MAAŞ TALEBİ
- 12TUĞGENERAL KOÇ’TAN BATSO’YA ZİYARET
- 13CİGERLO TOKİ SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 14UYDU KENT VE EKOLOJİK TURİZM PROJESİ TANITILDI
- 15“BAYRAM ALIŞVERİŞİNİ YEREL ESNAFTAN YAPIN”
Henüz Yorum yok