Radyasyon Araştırma Ekibi Batman’da
Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik, araştırma ekibinden Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Damla ve Batman’ın tanınmış araştırmacılarından Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık Batman’da buluştu.
Jeoloji Yüksek Mühendisi Işık, “Çernobil faciası sonrası ülkemizde özellikle Karadeniz bölgesinin büyük bir kısmını etkisi altına alan radyasyon sızıntısını yıllarca ekip başkanımız Prof. Dr. Uğur Çevik’in öncülüğünde araştırdık. Çalışmalar halen sürmektedir. Başkanımız Prof. Dr. Çevik ile birlikte yaklaşık 10 yıldır özellikle Batman ve çevresinde gerek kimyasal, gerek radyolojik çevresel risk alanlarını belirlemeye çalışıyoruz. Batman’da yaptığımız araştırmalarda içme, kullanma ve yüzey suları başta olmak üzere, topraktaki radyasyon ölçümlerini Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun desteğiyle yapıyoruz."dedi.
Amaçlarının benzer çalışmaları bölgenin diğer illerine yaymak olduğunu belirten Işık, "Genel olarak Batman’ın toprak ve suları radyolojik açıdan ciddi bir risk taşımıyor, fakat bu demek değildir ki kimyasal açıdan ‘sularımız temizdir’. Batman’da bu alanda radyolojik açıdan iyi bir veri tabanı oluşturmuş bulunuyoruz. Radyolojik ve kimyasal değerler bazı durumlarda birbirine uymayan sonuçlar verebilmektedir. Batman’daki en büyük sıkıntı yeraltı sularına petrol ve petrol türevi maddelerin özellikle fenolün karışmasıdır. Şu anki yol haritamız bölgenin toprak ve su kaynaklarının her türlü kirlilik seviyelerini belirlemek ve kimyasal açıdan da başta ağır metaller olmak üzere, petrol ve petrol türevi kirleticileri olmak üzere veri tabanı oluşturabilmektir." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 02NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 03BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 04ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 05HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 06GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 07BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 08TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 09TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 10SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 11YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 12BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 13BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 14BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 15ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR




Henüz Yorum yok