Emekliler hayalini kurdukları evlere kavuşuyor
Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesinin girişimiyle yapımına başlanılan ve emeklilere verilecek 160 adet TOKİ konutunun yapımının bitme aşamasında olduğu belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilerin yıllarca kurdukları ev hayalini gerçekleştirecek TOKİ konutlarının yapımının bitme aşamasına geldiğini, yakında daire kuralarının çekileceğini söyledi.
Daha önce arsa nedeniyle yapılması planlanan kontlarla ilgili sorun yaşandığını ifade eden Ekmen, "Konutlarımız 149 dönüm arazi üzerinde yapılmıştır. İnşaat aşamasında bu arazinin içinde 15 dönüm arazinin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olduğu fark edildi ve bin 472 konutumuz 134 dönümün içinde yapılmaya başlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait arazi blokların içinde kaldığı için okul yeri değiştirildi. Tapu, imar, ifraz işleri zaman aldığı için konutlarımızın alt tarafında çukur diye tabir edilen ve rağbet görmeyen bu yere 160 kayıt yaptık ve çalışmalara başlandı. Bin 472 konutumuzun teslimatını yaptık. İnşaatına geç başlanan 160 konutumuz bitme aşamasına gelmiş. Yakında daire kuraları çekilecektir." dedi.
Açıklamanın devamında Ekmen, "Konutlarımızın hemen yanında toplam 41 dönüm arazi bulduk ve alınması için başvuruda bulunduk. 2 bin 39 parselde 3,5 dönüm tarım arazisi bulunduğu için henüz alamadık ve alınması için uğraş vermekteyiz. Bunların dışında yine Kuyubaşı mevkiinde 7 parselde toplam 215 dönüm arazi bulduk. Başbakanlık, Maliye ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının onayı alındı. Bu araziler TOKİ Başkanı'nın bize verdiği vekâlet ile Toplu Konut İdaresine devredildi. Bu arazi üzerinde konut yapılabilmesi için zemin etüdü yapıldı. İmar değişikliği yapılması için Batman Belediyesine gönderildi ve şu anda belediye meclisinin toplanması beklenmektedir." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 02MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 03ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 04Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 05UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 06Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 07Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 08EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 09Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 10Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
- 11Batman Çayı’nda Acı Olay: Genç Hayatını Kaybetti
- 12TATİLCİLERE SAHTE REZERVASYON UYARISI
- 13BATMAN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 14Sinan Salim’e Genç ASKON’da Üst Düzey Sorumluluk
- 15Objektif Gazetesi`nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu`na Ziyaret




Henüz Yorum yok