Gıda israfına dikkat çektiler
Gıda israfına dikkat çektiler
Batman’ın dört yıldızlı otellerinden olan Real Konak Hotel, tüketicide gıda israfını yönelik bir farkındalık yaratmak hedefiyle işletme bünyesinde yeni bir çalışma başlattı.
Real Konak Hotel Genel Müdürü Sinan Sarı, “Maalesef insanlar yaptıkları israfın pek farkında değiller. İsraf her aşamada önlenmeli. Hem bu farkındalığı oluşturmak hem de Gıda israfının önüne geçmek için otel bünyesinde yoğun bir çalışma başlattık. Amacımız daha iyi hizmetle bilinçli tüketimle israfın önüne geçmektir. Ancak bu süreç isteyen bir çalışma hızlı sonuç almak için başta otel misafirlerimiz olmak üzere herkesi bilinçlendireceğiz” dedi.
“YILDA 1 MİLYAR 300 MİLYON TON GIDA İSRAFI VAR”
‘Her yıl dünyada üretilen gıdaların üçte biri, yani toplamda 1 milyar 300 milyon ton gıda çöpe gidiyor. Türkiye’deyse ortalama yılda 7,7 milyon ton gıda maalesef israf ediliyor” diyen Sıra, açıklamasına şöyle devam etti; “Dün olduğu gibi, bugünde sürdürülebilir bir gelecek için otel bünyemizde başlatacağımız. ‘Tabağınıza aldığınız her ürünü tüketebileceğiniz miktar kadar alınız’ mottosuyla başta restoranımızda sabah kahvaltısında uygulamaya başladık. Bünyemizde son bir yıldır serpme kahvaltı olmadığı gibi aynı uygulamayı bilinçsiz tüketime dikkat çekmek için açık büfe kahvaltımızda da uygulamaya başladık. Daha öncede odalarda tüketimi azaltmak ve su kaynaklarımızı korumak adına görsel ve uyarıcı çalışmalar yapmıştık. Ayrıca konaklayan misafirler tarafından da hoş karşılanmıştı. Bugünde aynı çalışmayı Restaurantımızda yapmaya başladık. Çünkü gıda israfı her geçen gün artıyor ve buda hem ülke ekonomimiz hem de çevre kirliliğine de yol açmaktadır.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Başkan Göner: Gençlerin Önünü Açmak İçin Aday Değilim
- 02BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 03BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 04KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 05DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 06PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 07PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 08KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 091,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 10BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 11Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 121955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 13FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 14ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI
- 15ADALET TALEBİ 723 HAFTADIR SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok