
“Belediyeyi 100 milyon TL borçla devraldık”
Batman Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Asma, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.
Proje ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Aksoy, yaklaşık 2 ayda şehre toplam 52 bin 732 ton asfalt döküldüğünü söyledi.
Belediyeyi 100 milyon TL borçla devraldıklarını belirten Aksoy, “İki önemli projemiz var: Esentepe projesi ve Yaşar Kemal Parkı projesi. Bizler 100 milyon lira borç ile devraldık. Belediyenin bugünkü mali yapısıyla bu parkları yapmamız kısa sürede mümkün değil. Esentepe Parkı’nı Çevre Bakanlığımız yapacak. Yaşar Kemal Parkı’nı da Bursa Belediyesi üstlenecek.” dedi.
İLKHA’nın gündeme getirdiği birçok kişinin ölümüne neden olan İluh Deresi ile ilgili ıslah çalışmaları yapılacağına değinen Aksoy, gelecek hafta Çevre Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığından bir heyetle dere ile ilgili projeyi görüşeceklerini dile getirdi.
Aksoy, belediye araçlarına bomba bırakan kişilerle çalışmayacağını ifade ederek, “Şu an terör örgütüne üye olmaktan, ateşli silahlar kanununa muhalefet etmekten aranıp da belediyede çalışan var. Bunlarla yolumuza devam edemeyiz. Savcılıktan aranan ve kanun kaçağı olan, hırsızlık, arsızlık yapan, işe gelmeyip işi sabote eden ve takıma ayak uydurmayan varsa bunlarla çalışmam mümkün değil. Çünkü burası babamızın çiftliği değil. Belediyenin arabasında bomba çıktı bu şehirde. O bombanın oraya konmasına vesile olan, yardım eden adamla çalışmam. Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan aranan bir kişinin belediyede çalışan olduğu konusunda bilgi geldi. Teyit edeceğim. Eğer bu bilgi doğruysa gerekeni yapacağım.” şeklinde konuştu.
Ayrıca Aksoy, belediyede bir yıldır maaş alamayan 314 işçiye bir milyon 645 TL ikramiye ödediklerini sözlerine ekledi
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 0242 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 04600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 05Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 0698 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 07GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
- 08ÖNCE CAMİYE SONRA SPOR SALONUNA
- 09KOZLUK’TA ‘YÜZME BİLMEYEN’ KALMAYACAK
- 10Petrolsporlu Pehlivanlar, Bölge Şampiyonu Oldu
- 1126 BRANŞTA 11 BİN KAYIT YAPILDI
- 12BAŞARILI ATLETLERE ÖZPERK’TEN EŞOFMAN
- 13BOLU KAMPINDA PETROLSPOR’A ANLAMLI ZİYARET
- 14DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE VE HASTANELERE ELEŞTİRİ
- 15UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok