
Binadan düşen kedi tedavi altına alındı
Batman merkez Fatih Mahallesi'nde bir binanın dördüncü katından düşerek ciddi şekilde yaralanan kediyi fark eden duyarlı vatandaş, kediyi veteriner hekime götürdü.
Yüksekten düştüğünden dolayı beslenemeyip aç kalan kedinin haline duyarsız kalmayan Yusuf Güneş, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğüne giderek yardım istedi. Bunun üzerine Güneş, DKMP personelleri tarafından, Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne yönlendirdi.
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürülen hasta kediye, Veteriner Hekim Tuba Gökalp tarafından müdahale edildi. Kedinin genel muayenesi yapıldıktan sonra vücudunun değişik yerlerinden yara aldığı için bir kaç gün müşahede altında tutulacağı belirtildi.
Sokaklarda yaralı hayvan görüldüğünde duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirten Gökalp, "Herhangi bir yaralı sokak hayvanını bulan vatandaşlar Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirebiliyorlar. Yaralı hayvana gereken tedavi ve teşhis yapılıyor. Ondan sonra müşahede odamıza alıyoruz. Bir kaç gün tedavi yapıldıktan sonra bırakan kişiye veriyoruz veya alınan yere bırakıyoruz. Hasta hayvan bulan vatandaşların Batman Belediyesine ait 153 nolu telefon arandığında ekiplerimiz direk gidip yaralı hayvanımız alabiliyor. Burada tedavisi yapıldıktan sonra dinlenme odasına alınıyor. Hayvan iyileşince tekrar doğasına bırakıyoruz. Sokak hayvanları da bir can ve onlarında yaşama hakları var." dedi.
Duyarlı vatandaş Yusuf Güneş ise "Bir evin dördüncü katından kedi düşmüştü. Duyarlılık gösterip onu alıp veterinerin yanına getirdik. Bütün vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Sokak hayvanlarının korunmaya ihtiyacı var. Yaralı kediyi tedavi için veteriner getirdik. Kedi 3 gündür yemek yemiyordu. Onu getrdik tedavisini yaptırdık. Yapılan tedavi sonrası müşahede altına alındı. İyileştikten sonra doğaya salınacak." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok