
‘İktidarı eleştirmek suç haline getirildi’
Başaran ‘İktidarı eleştirmek suç haline getirildi’
ESP’ye dönük İstanbul merkezli yedi kentte düzenlenen operasyonda HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da aralarında olduğu 14 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, il binası önünde basın açıklaması yaptı.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.
Başaran, yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi. “Bu ülkede demokrasi mücadelesi yürütenler, bu ülkede muhalif olanlar iktidarın kırım politikası ile yüz yüze karşıya kalıyor. İktidarın politikasını benimsememek bu ülkede suç haline getirildi. İktidarı eleştirmek bu ülkede suç haline getirildi. İktidara göre suç, sadece karşısında muhalefet edenlerdir.
Buradan iktidara bir kez daha seslenmek istiyoruz, saldırdığınız ESP bileşenimiz ve hergün hedef haline getirdiğiniz partimiz HDP 5 yıldır bu saldırılarınıza karşı direniyor ve geri adım atmıyor. Türkiye’nin demokratik kamuoyuna sesleniyoruz; bu saldırı siyasetine karşı birlik olma günü geldi ve geçti bile. İktidara sesleniyoruz; hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan HDK eşsözcümüz Sedat Şenoğlu olmak üzere tüm ESP’li arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 02Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 03HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 04TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 05Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 06Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 07Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
- 08SES’TEN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EMEKÇİLERİNE DESTEK
- 09EZİDİLERİN HAKLARI ALMANYA’DA GÖRÜŞÜLDÜ
- 10RESUL SAÇAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 11AFRODİT GİYİM’DE YAZ İNDİRİMİ BAŞLADI
- 12Yedi Hilal Derneği’nden “Senin Yazın 2025” Programı
- 13“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 14Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 15Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
Henüz Yorum yok