HASANKEYF’TE YEŞİLE KIYILIYOR
Hasankeyf’te büyük projelere imza atılıyor. Yeni Hasankeyf’in önemli projelerinden biride hiç kuşkusuz ilçenin kısa sürede yeşil bir görüntüye bürünmesidir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ilısıu Barajı açılışı sırasında helikopterle yukarıdan izlediği Hasankeyf bir an önce yeşile bürünsün talimatı ile Hasankeyf’in yeşillenmesi için ciddi bütçeler ayrıldı. Hızlı bir şekilde türlü türlü bitki ve fidan çeşitleri ekilmeye başlandı. Her tarafta yeni ekilen çeşit çeşit fidanları görmek mümkün.
.jpg)
AĞAÇLAR SADECE HIZLI ŞEKİLDE EKİLMİŞ
Ama ne yazık ki sadece fidanlar bir an önce ekilsinde gerisi önemli değil mantığı ile gelişigüzel bir şekilde ekilmiş. Ağaçlar ekildikten sonra bakım, sulama, çapalama, budama ve takibi yapılmadığından ve bir kısmıda sağlıksız ekildiğinden dolayı yaz ayları gelmeden bir sürü ekilen fidanlar şimdiden kurumaya yüz tutmuş. Ekilen ağaçlara bakıldığında birçok ağacın kuruduğu gözlerden kaçmıyor.

YEŞİLE İHANET
Bahçe ve ağaç işlerinden biraz anlayan vatandaşlar Hasankeyf’e yazık oluyor! demekten kendini alıkoyamıyor. Devletin Hasankeyf’e büyük yatırımlar yaptığını ve ciddi bütçeler ayırdığını görebildiklerini fakat uygulamada hem devletin parasının heba edildiğini hem de Hasankeyf’e yazık edildiğini ifade ettiler.
Fidanlar içinde yetiştikleri büyük plastik kutularla toprağa gömmek tek kelime ile yeşile ve doğaya ihanettir.
Hasankeyfli İş İnsanı Haşim Baran bu konuyu yetkililere iletmesine rağmen bir tedbir alınmadığını ve uyarılarının dikkate alınmadığını dile getirerek şunları söyledi:
Baran “ Hasankey’te yapılan işleri gördükçe içimiz kan ağlıyor. Devletimiz Hasankeyf için hiçbir masraftan kaçmamış. Lakin bu işi üstlenenler Hasankeyf’e zarar veriyor. Yapılan işleri gördükçe israfı fark etmemek mümkün değil. Yaz gelmeden ağaçların büyük bir bölümü bakımsızlıktan kurumuş bile. Fidanları ekenlerin bu işten hiç anlamadıklarını rahatlıkla ifade edebilirim. Fidan içinde yetiştiği büyük plastik saksılarla birlikte toprağa dikilmiş. Limanda ekilen dut ağaçlarının çoğu plastik kutularla ekildiği için o dutların yeşerme ve büyüme şansı yok. Büyük masraf ve emekler sonucu oraya getirilen ve ekilen dut ağaçları yanlış ekim yüzünden kısa bir süre sonra kuruyacak. Bu ihanet değilde nedir. Bunu takip eden ve denetleyen bir mekanizma yok mu? Tek kelime ile yazık.” Diye konuştu. (Objektif Haber Merkezi)
.jpg)
.jpg)




Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




2 Yorum
Veysi Göze
01 Mart 2023Veysi Göze
01 Mart 2023