Kubbet-üs Sahra resmini çizdiler
Batman’da sokak duvarlarını gönüllü olarak boyayarak anlamlandıran bir grup kadın, bu kez de Filistin’de yapılan zulme ve katliamlara tepki göstermek amacıyla sokak duvarına Kubbet-üs Sahra resmini çizdi.
Batman merkez Kısmet Mahallesi’nde ikamet eden kadınlar, işgal rejiminin Filistin’de başlattığı katliamlara karşı duyarlılıklarını göstermek adına çocuklar ile beraber Kubbet-üs Sahra resmini çizerek tepki gösterdiklerini söyledi.

Siyonistlerin Filistin’de yaptığı bombardımanlarda birçok çocuğun da katledildiğini belirten kadınlar, yetkililere seslenerek bu katliamın önüne geçilmesini istedi.
“Zulmü kınamak adına Kubbet-üs Sahra resmini duvarlarımıza çizdik”
Sokak Sanatları Derneği Başkanı Yıldız Tüzel, “Bombardımanların ve saldırılan durması için Batman Sokak Sanatları Derneğinden 4 ev hanımı ve çocuklar ile beraber Kubbet-üs Sahra remini 3 günde çizip bitirdik. Bizde buradan bu zulmü kınamak adına Kubbet-üs Sahra (Mescid-i Aksa’nın) resmini duvarlarımıza çizdik. Filistin’de çocuklar ölmesin ve katliamlar dursun diye çocuklarla beraber bu resmi çizerek tepkimizi dile getirmek istedik. Mescid-i Aksa’da olanlar herkesin vicdanen rahatsız olması gereken bir konudur. Filistin halkı ve Müslümanlar için çok üzülüyoruz. Bir an önce bu zulmün bitmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yıldız Tüzel
“Oradaki Müslümanların yanlarında olduğumuzu göstermek istedik”
Kudüs’te bulunan Kubbet-üs Sahra resmini çizenlerden Hatice Yargı, “Halk olarak bir nebzede olsa tepki göstermek için mahallemizdeki duvara Kudüs’te bulunan Kubbet-üs Sahra resmini çizdik. 3 arkadaşımla beraber çizimimiz ve resmimizi bitirdik. Filistin’deki zulmün bir an önce bitmesini istiyoruz. Yetkililerden de isteğimiz yaşanan bu zulmü durdurmalarıdır.” dedi.
İşgal rejiminin Gazze’deki çocuk katliamlarına tepki gösteren çocuklar da “Zulme hayır”, “Çocuklar ölmesin” yazılı pankartlar taşıdı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 02KANALİZASYON BACISINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 03DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 04Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 05BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU
- 06DOCTOR MRA Aesthetic & Digital Dentistry hizmete açıldı
- 07Başkan Göner: Gençlerin Önünü Açmak İçin Aday Değilim
- 08BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 09BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 10KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 11DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 12PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 13PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 14KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 151,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ




Henüz Yorum yok