
mutasyonlu virüse rastlanmadı
Okul binasında incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin, Kültür Mahallesi’nin yeni eğitim öğretim yılında liseye kavuşacağını söyledi.
4 katlı eğitim yuvasının özel okul olarak Batman’a hizmet verdiğini belirten Vali Şahin, “Kültür Mahallesi’nde okula ihtiyacımız var. Bir dizi görüşme sonrası Vakıfbank, bu eğitim binasını Milli Eğitim Bakanlığına hibe etti. Desteğini gördüğümüz Milli Eğitim Bakanımıza, Vakıf Bankasının kıymetli yönetim kuruluna ve Milletvekilimiz Ziver Özdemir’e teşekkür ediyorum. Onların sayesinde güzel bir okula kavuşmuş olduk. Bir yıldır okulun boş olmasının getirdiği hasar söz konusu. Kısa süre içinde okulun tamiratını yapıp eğitim-öğretime hazır hale getireceğiz. Böylece bu bölgedeki büyük eğitim ihtiyacını da kapatmış olacağız. Eylül ayına yetiştireceğimiz okulumuzu liseye dönüştüreceğiz.” dedi.
Batman'da yoğun bakımda doluluk oranı yüzde 50'nin altında
İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, Batman’da Coronavirus rakamlarında ciddi bir düşüşün yaşandığını belirtti.
Batman halkının tedbirlere uyduğunu söyleyen Şahin, "Ağustos ayının ortalarında çok yüksek rakamları görmüştük. O günden itibaren aldığımız tedbirler, sıkı denetimler ve vatandaşlarımızın da hassasiyeti gerçekten çok ciddi bir düşüş oldu. Hatta öyle bir noktaya geldik ki yoğun bakım doluluk oranlarımız yüzde 50’nin altına düştü.” diye konuştu.
"Salgını mutasyonlarıyla birlikte yenmeye çok yakınız"
Bir soruya ilişkin Batman’da mutasyonlu virüsün tespit edilmediğini aktaran Şahin, “Biz salgının ilk gününden itibaren sıkı karantina uyguluyoruz. Hastalanan evlere, mahallelere, köylere karantina uyguluyoruz. Böyle bir mutasyonda yakalansa bunun bulunduğu yerde yok edecek tedbirlerimiz de var. Şu an itibariyle biz tüm salgını mutasyonlarıyla birlikte yenmeye çok yakınız. Yeter ki aşılamaya yeterli ilgiyi gösterelim ve tedbirlere de yani maske mesafe ve temizlik tedbirlerine uyalım. Sokağa çıkma kısıtlamalarına uyalım. Bununla beraber biz mutasyonlu halini de eski halini de yeneceğiz.” ifadelerini kullandı.
"Aşılama gayet iyi gidiyor"
Batman’da aşılama çalışmalarının sorunsuz ilerlediğini vurgulayan Vali Şahin, “Aşılama gayet iyi gidiyor. Batman olarak gayet iyi durumdayız. Zaten rakamları Bakanlığımız açıklıyor. Bir plan ve takvim var. Bu plan ve takvim çerçevesinde aşılama devam ediyor.” dedi.
Vali şahin, sırası geldiğinde Coronavirus aşısını yapacağını da sözlerine ekledi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok