“Batman tütünü bitme noktasında”
Milletvekili Tiryaki “Batman tütünü bitme noktasında”
HEDEP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman’da özel şirketlerin anlaşarak tek ve çok ucuz fiyattan tütün almasını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sordu.

Milletvekili Tiryaki, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya verdiği soru önergesinde “Dünyanın en kaliteli ve yaygın tütünlerinden biri olan Virjinya tütününün yetiştiği Batman, ABD’ye tütün ihraç edebilecek potansiyeldeyken tütün üreticilerinin şirketlerin insafına terk edilmesiyle Batman tütünü maalesef bitme noktasına gelmiştir.

Son yıllarda mazot, gübre ve ilaç fiyatları katbekat artarken Batman’da tütünü satın alan özel şirketler anlaşarak tütün üreticisinin emeğinin ve tütün yetiştirme maliyetinin çok altında fiyatlar belirlemektedir. Sadece resmi enflasyon oranında artış yapılsa dahi 130-150 lira bandında olması gereken alış fiyatının söz konusu şirketler tarafından 70 lira gibi komik bir rakam olarak belirlendiği tarafıma iletilmiştir. Bir bütün olarak tütün piyasasının dışında bırakılarak herhangi bir söz hakkı tanınmayan tütün üreticileri, suç teşkil etmesi hasebiyle tütünlerini Batman dışına da nakledemediğinden tamamıyla özel şirketlerin herhangi bir alt sınır olmadan belirleyeceği tek fiyat uygulamasına mecbur bırakılmıştır” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 02Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 03Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 04İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 05ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 06Güzellik sektörüne yeni soluk
- 07VALİ YARDIMCISI TANRISEVEN’E ANLAMLI ÖDÜL
- 08PETROLSPOR’DA YENİ DÖNEM : TAKIMIN EMANETİ SELÇUK ŞAHİN’E
- 09“DESTEK VERMEK İÇİN SES GEREKMEZ”
- 10DBP KONGRE SÜRECİNİ DUYURDU
- 112 KİLO KOKAİN, 11 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 12İHD Batman Şubesi’nden “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” Çağrısı
- 13ŞANSİ'DEN HEMŞEHRİ VALİYE ZİYARET
- 14BATMAN VE TÜRKİYE’NİN GURURU ÖĞRENCİLER MEMLEKETLERİNE DÖNDÜ
- 15MHP'DE TEŞKİLAT TOPLANTISI




Henüz Yorum yok