YEMEKLERDEN SONRA KARIN AĞRISI YAŞIYORSANIZ DİKKAT!
Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba, “Sebebi safra taşları olabilir”
Özel Batman Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba, toplumda oldukça yaygın olan ancak çoğu zaman fark edilmeyen safra kesesi taşları hakkında uyarılarda bulundu. Yemeklerden sonra özellikle yağlı gıdalardan sonra sağ üst karın bölgesinde ağrı, şişkinlik, bulantı ve hazımsızlık şikayetlerinin, safra taşlarının önemli belirtileri olabileceğine dikkat çeken Dr. Kuba, bu durumun ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. “Safra taşları bazen hiç belirti vermeden ilerleyebilir” diyen Dr. Kuba, “Ancak bir gün aniden başlayan şiddetli ağrılarla kendini gösterebilir. Zamanında müdahale edilmezse, safra kesesi iltihabı, safra yolları tıkanıklığı ya da pankreas iltihabı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi.
KİMLER RİSK ALTINDA?
Dr. Kuba, safra taşı oluşumunu etkileyen risk faktörlerini şöyle sıraladı : Kadın cinsiyet, 40 yaş üzeri bireyler, Aşırı kilo, Hareketsiz yaşam tarzı, Düzensiz ve dengesiz beslenme, Gebelik.
TEDAVİDE KAPALI AMELİYAT KONFORU
Safra taşı tedavisinde cerrahinin kalıcı ve etkili bir çözüm sunduğunu belirten Dr. Kuba, günümüzde laparoskopik (kapalı) cerrahi yöntemlerin yaygınlaştığını ifade ederek, “Kapalı ameliyatlarda safra kesesi tamamen çıkarılır. Bu yöntem sayesinde hastalar genellikle aynı gün veya bir gün sonra taburcu ediliyor. İyileşme süreci oldukça hızlı ve konforlu” dedi.
“ŞİKAYETLER GECİKTİRİLMEMELİ”
Dr. Kuba, özellikle yemek sonrası sık sık hazımsızlık, gaz ve karın ağrısı yaşayan vatandaşların vakit kaybetmeden bir genel cerrahi uzmanına başvurmaları gerektiğini vurguladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok