HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
Batman turizmine ivme kazandıracak önemli bir adım atılıyor. Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğinde, Hasankeyf Kaymakamlığı ve Hasankeyf Belediyesi’nin katkılarıyla turizm sektöründe görev yapan çalışanlara yönelik eğitim programı düzenlenecek.
Hasankeyf Müze Konferans Salonu’nda 8-9 Eylül 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek eğitimler, her iki gün saat 10.00’da başlayacak. Programa; otel, restoran, tekne turu işletmeleri, hediyelik eşya satış noktaları, tur acenteleri ve yerel rehberlik gibi alanlarda görev yapan çalışanlar katılacak.
“TURİZMDE KALİTEYİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü, programın amacına ilişkin yaptığı açıklamada “Hasankeyf başta olmak üzere Batman’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak için en önemli unsur nitelikli turizm çalışanlarıdır. Bu eğitimle hem çalışanlarımızın mesleki bilgi ve becerilerini artırmayı hem de bölgedeki turizm kalitesini üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz” dedi.
“TURİZM, BÖLGE İÇİN KALKINMA FIRSATIDIR”
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri ise turizmin bölgesel kalkınmadaki önemine dikkat çekerek “Turizm sadece ekonomik değil aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişim için de büyük bir fırsattır. Hasankeyf gibi eşsiz bir değerin tanıtımı, turizmde kalite standartlarının yükseltilmesiyle mümkündür. Bu programın bölge ekonomisine ve istihdama olumlu katkılar sunacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
“TURİSTLERİN MEMNUNİYETİ ÖNCELİĞİMİZ”
Hasankeyf Kaymakamı da programın yerel boyutuna vurgu yaparak “Her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ilçemizde en büyük önceliğimiz, gelen turistlerin memnuniyetini sağlamaktır. Eğitim programı, hem çalışanlarımızın donanımını artıracak hem de Hasankeyf’in turizmde marka değerini güçlendirecektir” şeklinde konuştu.
Eğitimlerin sonunda tüm katılımcılara başarı belgeleri takdim edilecek. Programın, bölgenin turizm vizyonuna uzun vadeli katkılar sunması bekleniyor.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 02KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 03BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 04BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 05MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 06BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU
- 07KAYMAKAM ÖZTAŞ, GERCÜŞ’TE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
- 08PETROL CİTY AVM’DE RAMAZAN COŞKUSU
- 0911 BİN 604 KİŞİ SÜRÜCÜ AKADEMİSİ’NDEN FAYDALANDI
- 10NASIROĞLU ÇİFTİNDEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
- 11BATMAN SPOR LİSESİ KIZ HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 12VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 13ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 14324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 15DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM




Henüz Yorum yok