“İL TURİZM MASTER PLANINI OLUŞTURDUK”
“İL TURİZM MASTER PLANINI OLUŞTURDUK”
Ulusal ve uluslararası alanda ilimizin turizm potansiyelini daha etkin tanıtımını yapmak ve bu alanda hizmet veren kamu ile özel sektörünün işbirliğini güçlendirmek için yürütülen çalışmaların görüşüldüğü İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Vali Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirildi.
Vali Ekrem Canalp’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; destinasyon tanıtımı için çalışan tüm paydaşların sürdürülebilir bir işbirliği geliştirmesi, etkili ve sonuç odaklı tanıtım çalışmalarının ortaya koyulması, markalaşma ve iletişim süreçlerinin güçlendirilmesi, il turizm mastır planı doğrultusunda tanıtım takviminin oluşturulması konusunda yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
Konuşmasında katma değeri yüksek turizm faaliyetlerinin ilin ve ülkenin tanıtımı için önemli olduğunun altını çizen Vali Canalp, Batman’ın turizm çeşitliliği potansiyelinin olduğunu bunu katma değeri yüksek bir duruma getirilmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.
Türkiye’deki 81 ilin tanıtım ve turizme yatırım yaptığını ifade eden Vali Canalp “Her il bu sektörde en etkili şekilde pay almak istiyor. Batman’da bunu yapıyor. Turizmde en etkili bir şekilde pay almak için turizmi destinasyon haline getirdiğiniz zaman turlar yoğun bir şekilde gelmeye başlar. Turist birkaç gün konaklamaya başladığı andan itibaren gerçek turizm de o zaman başlar” dedi.
“BATMAN’I KENDİ BAŞINA NASIL BİR DESTİNASYON HALİNE GETİREBİLİRİZ?”
Vali Canalp “Asıl soracağımız soru; Batman’ı kendi başına nasıl bir destinasyon haline getirebiliriz? Turların; Gercüş ilçesinden başlayıp, Hasankeyf’te, müze, kale ve kaya mağara ziyareti, arkasında yemek molası ve sonrasında Beşiri ilçesinde Mor Kuryakos Manastırı, akşam Batman merkezde konaklama. İkinci gün, Malabadi Köprüsü ve Tabiat parkını gezilmesi, akabinde Kozluk Kalesi ve sonrasında Sason’da Merato Dağı tırmanışı şeklinde 3-4 gün devam edecek bir tur gerekiyor. Bunu başardığınız zaman gerçek turizm ortaya çıkmış olacak. Ve yaptığınız her tanıtım ilave turisti çekmek için mekanizmanın motorunun çalışması anlamına geliyor” diye konuştu.
“İL TURİZM MASTER PLANINI OLUŞTURDUK”
Vali Canalp konuşmasının sonunda Türkiye’de az sayıda ilde bulunan “İl Turizm Master Planını oluşturduklarını, mastır planın gelecek yıllarda Batman’da görev yapacak yöneticiler için turizm alanında atılacak her adım için önemli bir rehber olacağını ifade etti.
Açılış konuşmasının ardından toplantı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı tarafından ilimizde turizm alanında yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan bilgilendirme sunumu ile devem etti.
Toplantı, yürütülen ve planlanan çalışmalara ilişkin görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi. Toplantıya; Vali Yardımcılar, İlçe Kaymakamları, Batman Üniversitesi temsilcileri, ilgili kamu kurum yöneticileri, turizm acentelerinin temsilcileri ile ilimizde faaliyet gösteren otellerin yöneticileri katıldı.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01HASANKEYF MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
- 02METRUK YAPILAR YIKILDI, KENT DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
- 03Batman Vakfı, yeni dönemde ulusal hedefler ve iş birliklerine odaklandı
- 04İSVEÇ'TE BATMANLI YILDIZ'A ÖNEMLİ GÖREV
- 05ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK
- 06EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN 20. YIL VEFA BULUŞMASI
- 07REKOR VE ŞAMPİYONLUK RUKEN’İN
- 08OYMATAŞ OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
- 09KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR
- 10Şerzan Kurt Öykü Ödülleri 2025 sonuçları açıklandı
- 11Uyanık, "Esnafın sorunları büyüyor, Oda Yönetiminde yenilenme zorunlu"
- 12TPAO BULVARI ÇEVRESİNDEKİ SU SIZINTISINA HIZLI MÜDAHALE
- 13Esnafa %24’e varan araç indirimi
- 14ÇOCUK HASTALARA FONKSİYONEL HASTA YATAĞI DESTEĞİ
- 15TEMİZLEME VE VİDANJÖR ARACI HİZMETE GİRDİ




Henüz Yorum yok