Esnaftan elektrik kesintisine tepki
Batman’ın Meydan Mahallesi 1108 Sokaktaki Telefoncular Çarşısı esnafı, hemen hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.
Sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyleyen esnaf, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkililerine seslenerek, sorunun giderilmesini talep ettiler.
Kesintilere tepki gösteren esnaflardan Arif Saydam, "Bizler esnafız, zaten iş yok, işlerimiz durma noktasındadır. Elektrikler de gidince kökünden işler bitiyor. Elektriğimiz günde 3-4 saat gidiyor. Elektrik bazen akşam geç saatlere kadar gelmiyor. Bazı esnaf bu yüzden kepenkleri bile kapatamıyor. Biz bunun bu şekilde olmasını istemiyoruz. Batman’da çoğu yerin elektriğini yerin altına koymuşlar, bir burası kaldı. Bunun burada da yapılmasını istiyoruz. İkide bir elektriğin gitmesi esnafı bayağı mağdur ediyor. Arıyoruz gelmiyorlar. Elektrik olmayınca buraya kimse uğramıyor. Yetkililerden buna bir çare bulmalarını istiyoruz. Bir daha kesintiler olmasın." dedi.
"Artık buna bir çare bulunmasını istiyoruz"
Elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğine işaret eden bir diğer esnaf Mazhar Taşkıran, "10 gündür elektrik kesintisi devamlı oluyor. Elektrikler sabah 08.00’de gidiyor, 12.00’da geliyor, 12.00’dan sonra yine gidiyor saat 16.00’a kadar. Esnafız ve hepimiz perişan oluyoruz. Artık buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Buraya geliyorlar ama doğru dürüst bir şey yapmıyorlar. Elektriğimizin gitmesini istemiyoruz. Elektrikleri yeraltına koysalar mükemmel olur. Her yeri yaptılar, bizim sokağımız kaldı. Çok mağduruz. Elektrik kesintileri yüzünden müşteri dükkâna girmiyor." diye konuştu.
"Kesintisi yüzünden ne yapacağımızı bilemiyoruz"
Elektrik kesintilerinin bıkkınlık verdiğini aktaran esnaf Süleyman Türeli, "Zaten işlerimiz yok, birde elektrikler kesilince eve aç gidiyoruz. Bunun çaresi neyse gelip yapsınlar. Tüm esnaf mağdur durumdadır. Günler kısa, hava da soğuktur. Elektrik kesintisi yüzünden ne yapacağımızı bilemiyoruz. Elektrikler bir haftadır sık sık kesiliyor. 10 dakika geliyor, 2 saat kesiliyor. Ya elektrik hatlarını değiştirsinler ya da yedek bir trafo koysunlar." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 02NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 03PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 04EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 05PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 06BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 07KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 08'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 09HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 10İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 11Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 12Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 13İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 14ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 15Güzellik sektörüne yeni soluk




Henüz Yorum yok