Ağaçlardaki Kuş Yuvaları Güzel Görüntü Oluşturdu
Batman merkeze bağlı Yeniköy (Kelpiço) köyünde kış mevsimiyle birlikte yaprak döken ağaçlarda kuşların aileyi andıran toplu yuvaları farklı bir görüntü ortaya koyarken, yuvaların yan ana özenle dizilişi ise görenlerin dikkatini çekiyor.
Yapraklarını döken ağaçlar, kuşların yaptıkları yuvaları ortaya çıkarıyor. Kuşların arkalarında bıraktığı bu toplu yuvalar, yoldan geçen vatandaşların hem dikkatini çekiyor hem de şaşırtıyor.
Söz konusu kuşların, her yıl sonbaharda köylerinde bulunan farklı ormanlık alanlara geldiklerini, ağaçların üstünde özenle yuva yaparak konakladıklarını belirten köylüler, ilkbaharın gelmesiyle kuşların bıraktıkları yuvalarına geri geleceklerini ifade ettiler.
Her yıl sonbaharda kuşların göç ettiğini söyleyen Enes Bulut, “Sonbahar ayının gelmesiyle ağaçların yaprakları dökülmeye başlıyor. Ağaçlarda yaprak varken kuş yuvaları gözükmüyor. Yaprakların dökülmesiyle ağaçlardaki yüzlerce kuş yuvasının gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Kış mevsiminde olmamızdan dolayı ağaçlardaki kuşlar göç etmiş durumda. Her yıl ilkbahar aylarında birçok kuş türü bu ağaçlardaki yuvalara konuyor. Yaprakların dökülmesi ile ağaçlardaki yuvaların gün yüzüne çıkması, çok güzel bir manzaranın da ortaya çıkmasına neden oluyor.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 02KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 03MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 04YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 05BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA
- 06ELİF NAZ KÖSEOĞLU SOFYA’DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
- 07BATMAN TARAFSIZ 12 YAŞINDA
- 08KÜLTÜR VE SANATTA 4,6 MİLYONLUK KATILIM
- 09AÇIK SİNÜS LİFT VE İMPLANT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10KOZLUK’TA ÖĞRETMENLERE KANSER FARKINDALIK EĞİTİMİ
- 11YAKLAŞIK BİN YETİM ÇOCUĞUN YÜZÜ GÜLDÜ
- 12RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN
- 13İHH, YARDIMLARI 5 BİN AİLEYE ULAŞTIRACAK
- 14BATMAN’IN NÜFUSU 662 BİN 626’YA YÜKSELDİ
- 15Oduncu, “Bölge takımlarına yönelik ırkçı saldırılar meclis gündeminde”




Henüz Yorum yok