
Anız yakanlara para cezası kesilecek
Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetim ve Denetim Şube Müdürü Sedat Akın tarafından anız yangınlarıyla ilgili uyarılarda bulundu.
Her türlü anızın yakılmasının yasaklandığı belirtilen açıklamada, “Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısına ciddi zararlar veren anız yangınları toprak veriminin de büyük oranda düşmesine sebep olmaktadır. İlimizde ciddi bir şekilde hava kirliliğine de neden olan anız yangınlarının önlenmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz personellerince 7 gün / 24 saat esaslı yoğun denetimler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışmalar yürütülecek olup anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında idari para cezası kesilecektir.” denildi.
Anız yakanlar hakkında idari para cezasının uygulanacağının kaydedildiği açıklamada, “Yasağa uymayarak anız yakan ilgililer hakkında 1.108.406 TL idari para cezası uygulanmıştır. 2017 yılı için de 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında her dekar için 42,44 TL idari para cezası kesilecek olup söz konusu anızın sulak alan, orman alanı veya meskun mahalde yakılması durumunda 212,20 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacaktır. Bu konuda gerekli hassasiyetin tüm vatandaşlarımızca gösterilmesi önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 02ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 038 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 04HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 05TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 06HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 08BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 09VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 10HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 11PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 12BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 13Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 14ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 15Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
Henüz Yorum yok