
Sağlıkçılar kariyerlerini anlattılar
Batman Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen ‘Kariyer Günleri’ paneline Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, Batman Bölge devlet Hastane Başhekimi Op. Dr. Ercan Seven, Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Hüseyin Güzel ve Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mahsum Ekinci öğrencilerle kariyer günleri kapsamında söyleşi yaptı.
Öğrencilerin meslekleri daha iyi tanıyabilmeleri, meslek seçiminde doğru karar vermeleri, başarılı olmak için deneyimlerden yararlanabilmeleri, ileriki hayatlarına daha doğru karar vermelerini sağlamak için kendi eğitim ve kariyer planlamasında nelerin önemli olduğunu anlatırken, öğrenciler de öğrenmek istediklerini sorular sorarak öğrendi.
Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç üniversitede tercihin çok önemli olduğunu, öğrencilerimizin eğitim göreceği üniversite ve bölümleri seçerken bilinçli tercihte bulunmalarının önemine dikkat çekti. Hınç, “İnsanlar ya sevdiği mesleği yapmalı ya da yaptığı mesleği sevmelidir. Gençlerimizin sevdiği mesleği, sevdiği işi tercih etmesi memleketimizin bekası ve geleceği açısından da çok önemlidir.” dedi.
Kariyer günlerinin konuğu olan Batman Bölge devlet Hastane Başhekimi Op. Dr. Ercan Seven, Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Hüseyin Güzel ve Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mahsum Ekinci birer sağlıkçı olarak hedeflerinden vazgeçmediklerini, insan hayatına verdikleri değeri ve meslek hayatında yaptıkları çalışmalarından bahsettiler.
Öğrencilerinin ilgiyle dinlediği program, karşılıklı soru ve cevaplar eşliğinde devam etti. Okul Müdürü Hasan Keskin, sunumun son derece öğrenciler için etkili olduğunu belirterek katılımcılara katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 02AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 03Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 04Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 05Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 06İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 07Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 08Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 099 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 10Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 11Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 12Can Dostlarımız Güven İçinde
- 13KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 14UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 15KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
Henüz Yorum yok