
Batman Valiliğinden ‘Kirli Hava’ açıklaması
Kentin hava kirliliğiyle ilgili şikâyetler üzerine Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, yapılacak çalışmalar sonucunda hava gaz salınımı limit değerlerinin üzerinde tespit edilmesi durumunda kusurlu bulunan kuruluş ve tesis hakkında idari para cezasının uygulanacağı bildirildi.
Yapılan açıklamada, Batman’da özelikle bazı mahallelerin maruz kaldığı koku ve hava kirliliği ile ilgili vatandaşların şikâyetleri dikkate alınarak, sorunun tespiti ve çözümü için gerekli çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Öncelikle salınan gaz kokusunu ve hava kirliliğini tespit etmek için Valiliğimizce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli temaslar kurularak, Mobil Hava Kalitesi Ölçüm aracı ilimize tesisi sağlanmıştır. Mobil istasyonu, kentin koku şikâyetlerinin yoğun yaşandığı bölgede konuşlandırılmıştır. Belli aralıklarla yapılan ölçümler sonucunda bölgedeki koku kaynağı ve hava kalitesi ile ilgili değerlendirme yapılacaktır. Mobil Hava Kalitesi Ölçüm Aracındaki cihazlar ile salınan kimyasal gazların parametrelerinin ölçümü yapılacaktır. Yapılan ölçümler sonucunda hava gaz salınımı limit değerlerinin üzerinde tespit edilmesi durumunda, kusurlu bulunan kuruluş ve tesisler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununa göre idari para cezası uygulanacak ve gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 02“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 03ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 0460 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 05SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 06“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 07GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 08BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
- 09ATAY “BASIN, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR”
- 10BASIN BAYRAMI ACI BİR TABLONUN GÖLGESİNDE KUTLANIYOR
- 11BAB-GED’den "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı
- 12BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
- 13MÜFTÜ DURMUŞ’TAN YAZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ
- 14“ETKİSİZ YETKİLİ DEĞİL, YÜREKLERDE ETKİLİ SENDİKAYIZ”
- 15BAMED’DEN KRİTİK ÇAĞRI
Henüz Yorum yok