KESK "KAŞIKLA VERİLENLER, KEPÇE İLE GERİ ALINIYOR"
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher, beraberindeki heyetle Medya Gazetesini ziyaret ederek, 30 Kasım’da yapacakları bütçe mitingine herkesi davet etti.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher, beraberindeki heyetle Batman Objektif Gazetesini ziyaret ederek, 30 Kasım’da yapacakları bütçe mitingine herkesi davet etti.
KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher’e gazete ziyaretinde SES Genel Başkanı Mehmet Sıddık Akın, BTS MYK üyesi Nazım Sarsılmaz ve SES Batman Şube Başkanı Cihan Tüzün de hazır bulundu. 30 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirecekleri miting çalışmaları kapsamında 56 ilde çalışma yürüttüklerini belirten Gevher, “6 Heyet olarak bütçe mitingini örgütleme çalışmaları kapsamında 56 şehrimizi dolaşıyoruz. Bugünde Batman’dayız. Ekim ayının ortalarından sonra bir bütçe dönemi başlıyor. Aralık’ın ortaları gibi de bütçe süreci bitiyor. Yani 60 günlük bir sürece yayarak, aslında ülkenin bir bütün kaynakları değerlendiriliyor. Bu kaynakların nereye dağıtılacağı, hangi oranda dağıtılacağı üzerinden bir tartışma yürütülüyor. Ama bu dağıtım süreçlerinde bizim karşı karşıya kaldığımız bazı haksızlıklar olduğunu, emekçilerin taleplerinin, halkın taleplerinin görülmediğini, bu talepleri en yüksek sesle hep birlikte dillendirmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” dedi.
“VERGİDE ADALETSİZLİK GİDERİLMELİ”
Bütçe ile ilgili taleplerini Ankara’da yapacakları büyük mitingle haykıracaklarını belirten Gevher, “Bir bütçe oluşum sürecinde aslında bizim vergilerimizle bu bütçenin oluştuğunu, vergilerimizle oluşan bir bütçenin dolaylı ya da dolaysız vergilerden oluşan bu bütçenin emekçilere, kamusal hizmetlere ayrılması gerektiğini, halkın sağlıklı, nitelikli, anadilinde bir kamu hizmetini alabileceği şekilde sağlık ve eğitim başta olmak üzere hizmetlerin yaygınlaştırılması gerektiğini, kamuda çalışan emekçilerin yaşanabilir, yoksulluk sınırının üstünde, insanca yaşayabileceği bir ücret talebini, vergide adaletsizliğin giderilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok