“HEPİMİZ AYNI GEMİDE YAŞIYORUZ”
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Yunus Emre Caddesi’ndeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Yaptığı ziyaretlerde, esnafın yüksek kira artışlarından şikayet ettiğini dile getiren Başkan Çiftçi “Oda olarak esnaflarımızı iş yerlerinde ziyaret edip istek ve sorunlarını dinliyoruz. Bu kapsamda Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan esnaflarımızı ziyaret ederek istek ve şikayetlerini dinledik. Esnaflarımız işlerin düşük olması bir yana dükkanların kira artış oranlarının kendilerini çok zorladığını ve bundan dolayı sıkıntı çekip, bir şey yapamadıklarını söylüyorlar. Ne yaptıkları işi bırakabileceklerini ne de başka bir yere dükkanlarını taşıyabileceklerini ifade ediyorlar.
Oda olarak mülk sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz; hayat pahalılığı ve maddi sıkıntılar her kesimi etkilemiş, esnafın giderleri artmış ve kâr oranları azalmış durumdadır. Sizlerden makul bir kira artışı yapmanızı bekliyoruz. Sizlerin de esnaflarımızın da mağdur olmasını istemiyoruz. Esnaflarımız işyerlerini zararına çalıştırmasın, ödemelerde sıkıntı yaşamasın ki kiralarını rahatlıkla ödeyebilsinler.
Hepimiz aynı gemide yaşıyoruz ve birbirimizi düşünmek mecburiyetindeyiz. Aksi taktir de gemi batarsa hepimiz zarar görürüz. Esnaflarımızın kiraları makul seviyelerde olursa onlar da ürünlerini uygun fiyatlara satar ve bütün hemşerilerimiz bundan memnun olurlar. Ayrıca esnaflarımız Yunus Emre Caddesinde araçların çok hızlı gittiğini, sürekli kazaların yaşandığını söyleyerek; caddenin birkaç yerine kasis yapılırsa kazaların önüne geçilebileceğini belirterek, belediyeden kasis yapılmasını talep ettiler” dedi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok