ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu,Kozluk ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşamlarına son veren 19 ve 35 yaşlarındaki iki vatandaşın taziyelerine katıldı
Taziye ziyaretine İl Eşbaşkanları Semra Güneş ve Azat Esin ile belediye Eş Başkanı Yeşil Işık da eşlik etti.
Milletvekili Oduncu , yaptığı açıklamada, Batman’da giderek derinleşen intihar krizine bir kez daha dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Bir kez daha yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu acı vesileyle kamuoyunun dikkatini Batman’da giderek büyüyen intihar krizine çekmek istiyoruz.”
“DEFALARCA UYARDIK"
Oduncu, Batman’daki intihar vakalarının ürkütücü bir hızla arttığını ve bu durumun sadece bireysel değil, toplumsal , ekonomik ve psikolojik boyutlarıyla ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna vurgu yaptı. Oduncu açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi: “İntiharların nedenleri arasında derinleşen yoksulluk, işsizlik, umutsuzluk, devlet politikalarının ve sosyal destek mekanizmalarının iflası var. Sadece geçtiğimiz yıl Batman’da 42 kişi, son 10 yılda ise en az 258 yurttaşımız yaşamına son verdi.” “Defalarca kriz merkezlerinin kurulması, genç ler ve kadınlara yönelik psikososyal destek hizmetlerinin güçlendirilmesi çağrı sında bulunduk. Ancak yetkililer bu çağrılara sessiz kaldı, bu sessizlikleriyle ölümlere ortak oldular.”
“BU BİR HALK SAĞLIĞI KRİZİDİR”
Batman’daki intihar vakalarının münferit olaylar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Oduncu, krizin organize bir şekilde ele alınmasının zorunlu olduğunu ifade etti: “Bu sessizlik , bu ilgisizlik kabul edilemez. Batman’da yaşananlar bir halk sağlığı krizidir ve bu kriz organize biçimde ele alınmalıdır. Artık tek bir canı dahi yitirmemek için acil ve bütüncül bir müdahale programı hayata geçirilmelidir.”
“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
DEM Parti olarak konunun takipçisi olacaklarını dile getiren Oduncu, “Bu karanlık tabloyu değiştirmek için elimizden gelen tüm mücadeleyi yürüteceğiz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 02TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 03ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 04Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 05ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 06URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 07KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 08MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 09LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 10İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 11BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 12BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 13ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 14NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 15BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR




Henüz Yorum yok