
VALİ CANALP “GÜÇLÜ AİLE SAĞLIKLI TOPLUMUN TEMELİDİR”
VALİ CANALP “GÜÇLÜ AİLE SAĞLIKLI TOPLUMUN TEMELİDİR”
Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028) kapsamında gerçekleştirilen Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ekrem Canalp başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
“AİLEYİ KORUMAK İÇİN BÜTÜNCÜL ÇÖZÜM ARAYIŞLARI MASAYA YATIRILDI”
Aile kurumunu her türlü tehdide karşı korumak için bütüncül ve sistematik çalışmalar yürütülmesinin hedeflendiği toplantıda; ailenin yapısı ve işlevini etkileyen sorunlar, aileleri tehdit eden her türlü zararlı alışkanlık ve eğilimlere yönelik alınacak tedbirler ele alınarak görüşüldü.
‘AİLE KURUMU SAĞLIKLI TOPLUMUN TEMELİDİR’
Toplantıda, Aile yapısının güçlendirilmesine yönelik kapsamlı bir yol haritasının oluşturulması noktasında tüm paydaşların koordineli çalışmasının önemine vurgu yapan Vali Canalp, medeniyetimizin temel kurumu olan aile, milli kültürümüzü ve değerlerimizi geçmişten geleceğe aktaran bir köprü olduğunu ve çağın tehdit ve riskleri karşısında da çocuklarımız ve gençlerimizi koruduğunu belirterek “Sağlam temeller üzerinde inşa olan bir aile kurumu, sağlıklı bir toplumun da teminatıdır. Toplumsal yapının ve sosyal kalkınmanın sağlıklı bir şekilde devamlılığının sağlanmasında aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi önem arz etmektedir” dedi.
“DOĞURGANLIK HIZI GERİLİYOR”
Ülkemizde doğurganlık hızının gittikçe gerilediğini ifade eden Vali Canalp, “Bu durum genç nüfusun azalması ve yaşlı nüfusun artması demek. Bakıma ihtiyaç duyan çocukların sayısı azalırken, yaşlı bakımına bağlı ihtiyaçların artması demek. Sosyal ve sağlık hizmetlerindeki ihtiyaçların daha da artması demek. Tüm bu veriler bize aile odağında bir eylem planı hazırlamamız gerektiğini gösterdi” diye konuştu. Konuşmanın ardından ilimizde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından aile kurumunun güçlendirilmesi konusunda aile odaklı verilen eğitim çalışmalarına ilişkin yapılan sunumun ardında toplantı sona erdi.
Toplantıya; Beşiri Kaymakamı/Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve kamu kurum müdürleri katıldı.


Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok