PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde yürütülen “insansız çalıştırma” uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Başalan sahasında başlatılan ve daha sonra Gülbaraj tesislerine taşınmak istenen uygulamaların “verimlilik” ve “otomasyon” adı altında sunulduğunu belirten Akkuş, bunun Batman’daki istihdamı azaltmaya yönelik bir süreç olduğunu ifade etti. Akkuş açıklamasında, yıllardır sorunsuz şekilde çalışan stratejik sahalarda personel ihtiyacının göz ardı edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Başalan’da başlayan, Gülbaraj’a taşınmak istenen bu süreç adım adım küçülme politikasıdır” dedi.
Tam otomasyon sistemlerinin sahada tek başına yeterli olmayacağını belirten Akkuş, arıza, haberleşme sorunları, enerji kesintileri ve acil durumlarda insan gücüne her zaman ihtiyaç duyulacağını ifade etti. Teknolojinin insan emeğinin yerini tamamen alamayacağını söyleyen Akkuş, asıl meselenin Batman’daki kamusal istihdamın azaltılması olduğunu dile getirdi. Petrol-İş Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, Batman halkının ve emekçilerin sürecin farkında olduğunu belirterek, “TPAO Batman Bölge Müdürlüğünü küçülten, istihdamı azaltan ve kamusal yapıyı zayıflatan hiçbir anlayışı kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 02“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 03617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 04“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 05HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI
- 06Halime Esra Özdemir Veda Etti
- 07“107 BİN 754 HANEYE ULAŞTIK, İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT ETTİK”
- 08PETROLSPOR’UN LİG FİKSTÜRÜ BELLİ OLDU
- 09'Uluslararası’ statüsü
- 10
- 11
- 12FİYAT ARTIŞLARINA DENETİM
- 13İHA-1 PİLOT EĞİTİMİ TAMAMLANDI
- 14“ESNAF YALNIZ BIRAKILMAMALI”
- 15ASENALAR ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN




Henüz Yorum yok