
15 Temmuz’un bölgesel etkileri konulu panel düzenlendi
KADEM Batman İl Temsilciliği, Kültür İl Müdürlüğü Konferans Salonunda "15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Bölgesel Etkileri" konulu bir panel düzenledi.
Panele; Batman Valisi Ahmet Deniz, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, bazı kamu kurum müdürler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Panelde bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, dış güçlerin Türkiye’yi sürekli iç meseleleriyle boğuşturduklarını, dışarıya bakma şansını bırakmadıklarını söyledi.
Deniz, “Bu hain darbe girişimi başarılı olsaydı oluşturdukları algıyla bazı girişimleri meşru kılacaklardı. Halkın duruşu sayesinde bu hain girişim bertaraf edildi. Peygamberimizin dediği gibi, vatan sevgisi imandandır. Darbe girişimi gecesi Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle yürek ve iman devreye girdi. İmanlı bir duruş sergilendi.” dedi.
“Aynı kesimler nöbeti PKK’ye devretti”
Darbe destekçilerinin nöbeti PKK’ye devrettiğine dikkati çeken Deniz, konuşmasına şöyle devam etti: “Darbe girişimi gibi yeni tehlikeler gelecektir. Şimdi nöbet birilerine devredildi. Son günlerde 40-50 tane şehidimiz var. PKK terör örgütüne aynı kesimler maalesef bu nöbeti devrettiler. Bize düşen Türkiye’nin her yerinde aynı duruşun PKK terör örgütü içinde gösterilmesidir. Bunu başlatacak yüreğimiz ve gücümüz de var.”
KADEM Batman İl Temsilcisi Adile Gürbüz moderatörlüğündeki panelde ilk sözü alan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, darbelerin ve 15 Temmuz teşebbüsünün muhafazakâr topluma yansımaları konulu bir konuşma yaptı.
Tüm darbelerin arkasında yabancı güçlerin olduğunu söyleyen Şeyhanlıoğlu, “Türkiye’de son 140 yılda 10 tane darbe yapıldı. Bu darbe yapılan liderlerin hepsi dindar, muhafazakâr, Anadolu insanlarıydı. Darbe yapan değil, darbe yapılan adamlardı. Bir de darbe halka, bürokrasiye ve askeriyeye yapıldı. Açıkçası darbe muhafazakârlara yapıldı.” dedi.
“Bütün darbelerin arkasında yabancı istihbaratlar vardır”
Daha sonra söz alan panelistlerden Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay, batının hiçbir dönemde Müslümanların ayaklarının üzerinde durmasına izin vermediklerini belirtti. 15 Temmuz gecesinin sadece bir darbe girişimi olmadığını, bir işgal hareketi olduğunu dile getiren Ay, “Bu İslam coğrafyasını, ümmeti yeniden dizayn etme operasyonuydu. Bütün darbelerin arkasında yabancı istihbaratlar vardır.” ifadelerini kullandı.
Panel, soru-cevap faslıyla son buldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok