
Akel: ‘’Bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor’’
DBP İl ve İlçe Belediyeleri yaşanan çatışmalı süreç, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, 5 Eylülde başlatılan açlık grevi ve hükümetin KHK ile getirdiği kayyım düzenlenmesine bir tepki olarak hükümetin KHK ile getirdiği kayyım düzenlemesine ilişkin Batman Belediyesi önünden bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya DBP ve HDP Batman İl ve İlçe Yönetimi, HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman Belediyesi Eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar, İlçe ve Belde Belediye Eş Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, STK temsilcileri Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları, Batman Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.
‘’Özgürlük için ne yapılıyorsa onu yapacağız’’
Yaşanan sürece ilişkin kısa bir açıklama yapan DBP Batman İl Eşbaşkanı Abdülbari Karaağaç, ‘’ 15 Temmuz da bir darbe yapıldı ve hemen ardından OHAL ilan edildi. Bununla beraber halkın seçtiği belediyelere de kayyum atandı. Yapmamız gereken tek bir şey var o da bu hukuksuzluklara karşı direnmek. Biz de sonuna kadar direneceğimizi belirtiyoruz. Çünkü direnerek yaşanılır. Özgürlük için ne yapılıyorsa bizde onu yapacağız’’ dedi.
‘’Huzur ve barış için bir adım atılmalıdır’’
Kayyum atamalarına ilişkin kısaca konuşan görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, ‘’ 1 Kasım seçimlerinden bu yana ülkede nelerin yaşandığı gözlerimizle gördük. Yapılan saldırıların ve ölümlerin haddi hesabı yoktur. Bunun tek sebebi de hükümet ve ülkeyi yönetenlerdir. Biz yıllardır halk için çalışıyoruz ve hakkını de vererek çalışmalarımızı yürüttük. Yılardır örnek olabilecek bir çalışma yürüttük. Huzur ve barış için bir adım atılmalıdır’’ ifadelerini kullandı.
‘’Bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor’’
DBP Batman İl, İlçe ve Belde Belediyeleri adına basın açıklamasını yapan Akel, ‘’Bir avuç karar vericinin iktidar hırsı ve kazancı uğruna milyonlarca insanın kaybettiği bir savaşın en acımasız günlerinden geçiyoruz. Geride bıraktığımız yüzyıl gibi bu son bir yılda da hırsları aklını aşan bir avuç ihtiyarın sonu gelmez ihtirasları uğruna binlerce gencimizi daha toprağa gömdük, gömmeye devam ediyoruz. Barış ve huzur içinde hep beraber hayatımızı ve geleceğimizi insanca ve evrensel değerlere uygun yeniden inşa etme imkanı varken, güç ve iktidarın deliye çevirdiği bir suç koalisyonu tarafından başlatılan bu savaşla, geleceğimiz karartılıyor, hayatımız esir alınıyor, bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor’’ ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 018 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 02HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 03TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 04HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 05BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 06BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 07VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 08HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 09PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 10BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 11Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 12ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 13Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 14BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 15“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
Henüz Yorum yok