
Batman İl Sağlık Müdürlüğünden ebeveynlere uyarı ve tavsiyeler
Eğitim-öğretim döneminde anne ve babaların dikkat etmesi gereken bir takım önemli konuların olduğunu anımsatan Pamukçu, “Dün ilkokul 1. sınıf ve anaokullardan başlayarak okullar açıldı. Öğretmen ve öğrencilerin hasreti bir nebze de olsa giderildi. Bu dönemde anne ve babaların dikkat etmesi gereken konular var. Çocuklar mutlaka maskeli olarak okula gitmeli ve çantalarında yedek maske olmalıdır. Özellikle teneffüs arası, okul giriş çıkışı gibi yoğun etkileşimlerin olduğu zaman ve yerlerde, sosyal mesafe kurallarına mutlaka uyulmalıdır.” dedi.
Çocukların genel temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Pamukçu, “Mümkünse çocuklarımızın, çantasına küçük el dezenfektanı bırakılmalı ve sık sık el yıkama tavsiye edilmelidir. Mümkün olduğunca, çocukları anne ve babalar okula bırakmalı, servisle gidip gelen öğrenciler sık kullanılan yüzeylere dokunulmaması konusunda uyarılmalıdır. Ayrıca okul dönüşü çocuklarımıza banyo ve el temizliği mutlaka yaptırılmalıdır.” diye konuştu.
Herhangi bir hastalık durumunda çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini belirten Pamukçu, “Öksürük, ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi soğuk algınlığı belirtileri bulunan çocuklar, okula gönderilmemeli, geciktirmeden sağlık tesislerimize başvurmaları sağlanmalıdır. Eğitimin kesintisiz devam etmesi alacağımız tedbirlere bağlıdır. Tüm çocuklarımıza sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı dilerim.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
- 02AK PARTİ BATMAN’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
- 03RECEBANLILAR DERNEĞİ'NDEN SICAK MESAJ
- 04ÇİFTÇİ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 05İHD, 695.eylemini yaptı
- 06Batman’da yola dökülen madeni yağ ulaşımı aksattı
- 07Gercüş’te Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
- 08BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 09ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 108 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 11HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 12TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 13HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 14BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 15BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
Henüz Yorum yok