
Hafızlık ve taç töreni yapıldı
Batman İl Müftülüğüne bağlı Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için hafızlık merasimi yapıldı. Hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayıp mezun olan ve 13 kız öğrenciye Hafızlık Belgesi takdim edildi.
Hafızlık belge ve taç merasiminde konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "Hafız, yürüyen ve konuşan Kur'an-ı Kerim'dir. Hafız mukaddes vahiy yükünü taşıyandır. Kur'an hafızalı başka gölge bulunmayan günde Allah'ın gölgelendireceği kişilerdir. Rabbimizin kitabına dört elle sarılan, sıcak, soğuk, gece gündüz demeden rahlenin başında sabır ve sebatla ilahi vahyi ezberleyen hafızları kutluyorum. Öğrendiklerini yaşama aktarmalarını diliyorum." dedi.
Taç töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, ise "Bildiğiniz gibi Kur'an, yirmi üç yıllık bir sürede Hak katından Cebrail (a.s) aracılığıyla indirilen İlâhi bir kelâmdır. Hz. Peygamber zamanında vahiy kâtiplerince yazılan ve sahabelerce ezberlenen ilâhî kelâm, Hz. Ebu Bekir devrinde mushaf hâline getirilerek muhafaza altına alınmış, Hz. Osman zamanında çoğaltılarak İslâm memleketlerine gönderilmiş ve böylece hem lâfzıyla hem hattıyla koruma altına alınmıştır. Kur’an-ı Kerim hidayet rehberi olarak, bizlere dünya hayatını öğretmek için gönderilmiştir. Peygamberimiz (s.a.v) de onu bizlere açıklamıştır. Hz Aişe validemize, Peygamberimizin ahlâkı nedir diye sorulduğunda Hz. Aişe, 'Siz hiç Kur’an okumuyor musunuz? O’nun ahlakı Kur'an-ı Kerim'dir' diye cevap vermiştir."dedi.
Konuşmasının devamında Akbulut, "Gerçek anlamda Müslüman olmak için Kur’an-ı Kerim’in getirdiği hükümleri öğrenmemiz ve hayatımızda tatbik etmemiz gerekmektedir. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, dini mübin İslami öğrenmektir. Peygamberimiz (s.a.v) 'Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.' buyurmuştur. Bu sebeple, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, öğretmek, okumak, anlamaya çalışmak en faziletli amellerdendir."ifadelerini kullandı.
Konuşmaların, öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin ardından hafızlık eğitimini tamamlayan ve belgelerini alan öğrencilere taç giydirildi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 02Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 03BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 04BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 05MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 06EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 07Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
- 08“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 09FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
- 10DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 1142 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 13Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 1498 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 15GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
Henüz Yorum yok