
BELEDİYE KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRMIYOR
BELEDİYE KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRMIYOR
Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, Bayındır Mahallesi İsmail Zemin Bulvarı Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, Bayındır Mahallesi İsmail Zemin Bulvarı, Körük mevkiindeki ruhsatsız (kaçak) yapının yıkım işlemine başladı.
Yıkım işlemleri sırasında Batman İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bina çevresine güvenlik şeridi çekerek bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı.
Yıkım işlemi, alınan kararın ardından uygulamaya konuldu. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yapı ruhsatlarına yönelik 14 maddelik yeni kriterlerin uygulanacağını ve bu kriterlere uymayan yapıların kesinlikle kabul edilmeyeceğini belirtti. Kaçak yapılaşmaya ise hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Yetkililer, Batman genelinde 7/24 esasına dayalı olarak mahalle ve sokaklarda denetimlerin devam ettiğini ve vatandaşlardan gelen kaçak yapı ihbarlarının anında değerlendirildiğini açıkladı. Belediye, sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturma hedefi doğrultusunda, çarpık kentleşmeye ve imar kirliliğine sebep olan kişi ya da gruplara karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.
Kaçak yapılaşmaya karşı mücadelede tavizsiz bir tutum sergileyen Batman Belediyesi, kentte düzenli ve güvenli bir çevre oluşturmayı amaçlıyor.


Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı
- 02MEZARLIKLARDA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 03AİLE ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04NEVİZADE CAFE RESTAURANT AÇILDI
- 05Baytar, “Kayıplarımızın failleri bulunsun ve yargılansın”
- 06LOKUM ÜRETİM TESİSİ HİZMETE AÇILDI
- 07SOYSAL VE TUNÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 08SAÇ EKİMİ YAPACAKLARA UYARI !
- 09KIRKLARELİ VALİ YARDIMCISINDAN PETROLSPOR MESAJI
- 10Yamaç, “Çiftçi çaresiz, sistem değişmeden hiçbir şey değişmez”
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
- 1250 AYRI NOKTADAKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ
- 13REKTÖR DEMİR’DEN EMEKLİ PERSONELLERE PLAKET
- 14BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN UNUTULMAZ 23 NİSAN ŞENLİĞİ
- 15Belediyeden festival eleştirilerine yanıt
Henüz Yorum yok