İlk "eğitim çiftliği" bir türlü hayata geçirilemedi
Batman Gercüş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP) ve Batman Gercüş İlçe Ziraat Odası Başkanlığı’nın ortaklaşa hazırlamış olduğu ve Türkiye’de bir ilk olan tarımsal eğitim amaçlı Eğitim Çiftliği Projesi hayata geçirilmeyi bekliyor.
Yaklaşık 2 yıldır açılışı yapılması planlanan eğitim çiftliğinde; bir dekar telli terbiye bağ (pergola), 4 dekar telli terbiye bağ, 3 dekar bağ çubuğu üretimi, 2 dekar fıstık fidanı üretimi, 2 buçuk dekar çeşitli sebze, bir dekar sera, 50 arı kovanı, 240 metrekare idari bina ve eğitim salonu yapılması planlanıyor.
“Mevcut sorunlar giderdikten sonra işletmenin açılışı yapılacak”
Bir türlü tamamlanamayan ve Ağustos 2017’den beri açılması planlanan eğitim çiftliği çalışmaları hakkında bilgi veren proje ortaklarından bir kurum yetkilisi, “Orada çoğu çalışmalar yapıldı. Tam teslimat noktasına geleceği zaman projede yapılan sera yıkıldı. Seranın yıkılmasından sonra sorunun kimin gidereceği tartışıldı. İhale kurumu Gercüş Kaymakamlığı, destek veren kurum GAP İdaresi, biteceği zaman teslim alacak olan Gercüş İlçe Ziraat Odası ve müteahhit firma her biri diğerine topu atıyor. Müteahhit firma, 'problem benden taraf değil' diyor. Bu şekilde taraflar suçlu arıyor. Konu hakkında hukuki süreç başlayacak. Bu hukuki süreçten sonra sorun kimin tarafına denk geldikten ve sorunu giderdikten sonra işletmenin açılışı yapılacak.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok