
MÜJDECİ
Müjdeci: Anadilde eğitimin önünü açacağız
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, son açıkladıkları Temel İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde anadilde eğitimi, anayasal güvenceye kavuşturacaklarını belirtti.
Önceki günlerde Ali Babacan tarafından açıklanan Temel İnsan Hakları Eylem Planı'na yönelik açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "DEVA Partisi olarak bizim ana öncelikli hedefimiz tam demokrasidir.
Demokrasiye giden yolun da hak ve özgürlükten; eşit vatandaşlıktan ve adaletten geçtiğini biliyoruz. Dolayısıyla insan haklarını koruyan, ayrımcılık yapmayan, haksızlığa göz yummayan ve herkesin güvende yaşayacağı özgür bir Türkiye'yi inşaa etmek zorundayız. Bilindiği gibi ülkemiz hak ve özgürlüklerde ciddi gerilemeler yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Bu sebeple DEVA İktidarında Temel İnsan Hakları'nda yapacağımız tüm çalışmaları bugünden bir bir açıklıyor ve taahhüt ediyoruz. Öncelikle 85 milyonun ifade özgürlüğünü sonuna kadar koruyacağız.
Basın özgürlüğünü ve toptanlı ile gösteri hakkını sonuna kadar koruyacağız. Yaşam tarzına müdahaleyi tamamen kaldıracak ve ortak ve resmi dilimiz Türkçeye ek olarak, eğitim ve öğretimde Kürtçe gibi "Anadilinin kullanılması ve Geliştirilmesi Hakkı’nı anayasal güvenceye kavuşturacağız. Anadilde eğitimin önündeki engelleri tamamen kaldıracağız." diye konuştu.
Etiketler : #MÜJDECİ,
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 02İL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 03DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 04EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 05BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 06VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 08BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 09HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 10BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 11REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 12Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 13Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 14SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1550 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
Henüz Yorum yok