"Türkiye Engeliler Meclisine Doğru" projesi tanıtıldı
Avrupa Birliği’nin mali desteği ile yürütülen proje hakkında basın toplantısı düzenleyen Engeliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şule Sepin, kurulacak olan Yerel Engelli Meclislerin hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Basın açıklamasına Türkiye Engelliler Meclisi’ne doğru projesinin sorumlusu Selen Doğan, Engellileri Koruma ve Topluma Kazandırma Dernek Başkanı Recep Tekçe, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Beyhan Özgener, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Gezici ve basın mensupları katıldı.
Basın açıklamasını okuyan Engeliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şule Sepin, “Engelliler konfederasyonu olarak Batman’a geldik. Bir hedefimizi hayata geçirmek istiyoruz. Daha önce engelli örgütlerini katılmış olduğu bir çalış tayda, engelli sorunlarının çok fazla olduğu ve engelli örgütlenmenin de çok dağınık olduğu ortaya çıkmıştı. Bu nedenle kamudan, belediyelerden ve engelli örgütlerinden bağımsız bir biçimde yerel meclisleri kurabilirsek eğer o zaman engelli sorunlarının çok daha kolay çözülebileceği ortaya çıkmıştı. Bu fikirden hareket ile bizde bir proje geliştirdik ve bu proje kapsamında bir takım çalışmalar yapıyoruz. Şimdiye kadar doğu illerinden başlayarak 14 ilde engelli meclislerini oluşturduk. Biz yerel engelli meclislerini oluştururken sadece onların organizasyonlarında destek oluyoruz. Bu mecliste engelli örgütleri, o ilin engelli birimlerindeki temsilciler bir araya gelip yerel gündemlerini belirleyerek yerel sorunları ortaya çıkarıyorlar.” ifadelerini kullandı.
STK’larla bir araya geleceklerini belirten Sepin, “Batman’da yaşamadığımız için yapacağımız toplantıda Batmanlı arkadaşlarımızın sorunlarını ayrıntılı olarak dinleyeceğiz. Genellikle engelli örgütleri bir araya geldiklerinde engellilerin can damarı olan sıkıntılı konuları dile getiriyorlar yani istihdam, eğitim gibi. Bu sorunlarla ilgilenmekten diğer sıkıntılarla ilgilenemiyorlar, yetişemiyorlar çünkü gerçekten çok sıkıntı var. İşte bu anlamda bir kolaylık sağlamayı düşünüyoruz. Batmanlı STK’lardan sıkıntıları dinleyeceğiz ondan sonra neler yapılabilir diye konuşacağız.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok