
"Okul Sütü Programı" Batman'da başladı
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İle Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Okul Sütü Programı" kapsamında Batman genelindeki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine okul sütü dağıtımı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından yapıldı.
Kültür Anaokulunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, sınıfları ziyaret ederek minik öğrencilerle bir süre sohbet etti ve onlara "Okul Sütü Programı" kapsamında süt dağıttı.
Süt dağıtımı sonrasında konuşan Kurtaran, daha iyi bir Türkiye'nin ve daha iyi bir geleceğin ancak sağlıklı nesillerle mümkün olabileceğini belirtti.
Kurtaran, "Bilindiği üzere 7'nci yılına giren bu uygulama Bakanlığımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülmektedir. Bakanlar Kurulu kararıyla ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokul öğrencilerine 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren haftada 3 gün (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) süt dağıtılacaktır. 'Okul Sütü Programı' hükümetimizin, çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim almaları için yaptığı çalışmalardan biridir. Öğrencilerimize doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesiller yetiştirmekle mümkündür." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 02BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 03AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 04BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 05BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 06TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 07Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 08KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 09KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 10BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 11“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 12160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 13“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 14BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 15İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
Henüz Yorum yok