
DEM "KARAR VAN HALKININ İRADESİNE SALDIRIDIR"
Zeydan’a verilen cezayı protesto ettiler
Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasını basın açıklamasıyla protesto etti.
“HALKIN İRADESİNE AĞIR BİR SALDIRI”
DEM Parti il binası önünde yapılan basın açıklamasına DEM Parti Batman İl Eşbaşkanları M. Mesut Tekik ve Songül Korkmaz, HDP-DBP İl Örgütleri, TJA, Barış Anneleri İnsiyatifi ve çok sayıda partili katıldı. Basın açıklamasını okuyan DEM Parti İl Eş Başkanı Songül Korkmaz, “İradesine sahip çıkan Van halkının tarihi duruşu cezalandırılıyor. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a yönelik mahkeme tarafından verilen ceza sadece bireye değil, aynı zamanda halkın iradesine yönelik ağır bir saldırıdır” dedi.
“SİYASİ BİR DARBEDİR”
Alınan kararın sadece Van halkına değil, tüm halkların iradesine ve demokratik değerlere yapılmış bir saldırı olduğunu dile getiren Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayyım siyaseti, aynı zamanda, toplumun her kesimine adaletsizliği ve eşitsizliği dayatmak demektir. Unutmamak gerekir ki; halkın iradesine karşı yapılan bu saldırılar. Sadece bir bölgenin değil, tüm Türkiye’nin demokratik değerlerine yönelik bir tehdit oluşturmaktadır. Her bir kayyım, halkın seçme ve seçilme hakkına yapılan siyasi bir darbedir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 02RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
- 03EKMEĞE YENİDEN ZAM
- 04ÇETİN ABAYAY’IN FAİLLERİ SORULDU
- 056 AYDA 14 BİNİN ÜZERİNDE EVDE SAĞLIK ZİYARETİ
- 06AYAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 07SES BATMAN ŞUBESİ'NDEN TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI
- 08Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 09BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 10AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 11BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 12BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 13TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 14Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 15KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
Henüz Yorum yok