
GÜNEŞTEKİN'İN HAFIZA ODASINA YOĞUN İLGİ
Ahmet Güneştekin'in ‘Hafıza Odası’ sergisi açıldı
Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin’in ‘Hafıza Odası’ adlı sergisi, Diyarbakır Sur ilçesinde bulunan Keçi Burcu’nda kapılarını ziyaretçilere açtı. İlgi gören açılışa siyasetçiler akın etti.
MİTHAT SANCAR VE EKREM İMAMOĞLU DA KATILDI
.jpg)
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ev sahipliğinde ve Pilevneli Galeri sunumuyla Keçi Burcu’nda 16 Ekim-16 Aralık 2021 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan ‘Hafıza Odası’ sergisi, kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla açıldı.
Açılış öncesi Güneştekin, sergisini kentte bulunan gazetecilere tanıttı. Gazetecilere çalışmaları hakkında bilgi veren Güneştekin daha sonra ziyaretçire sergisini gezdirdi. Davetliler daha sonra bir otelde srginin galası için bir araya geldi.
.jpeg)
‘Kayıp Alfabe’, ‘Analar duvarı’, ‘Yoktunuz’, ‘Hafıza tepesi’, ‘Çürüme’ ve ‘5 No'lu Koridor’ başlıklı çalışmaların yer aldığı ‘Hafıza Odası’ sergisinin açılışına HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AKP Diyarbakır eski milletvekilli Mehmet İhsan Arslan, Diyarbakır’daki siyasi parti temsilcileri, bölgedeki STK başkanları ve iş insanları katıldı.
Sergide, Faili meçhul cinayete kurban giden yaklaşık 600’ü aşkın kişinin isimlerinin yer aldığı ‘Kayıp Alfabe’ ilgi gören bölümlerden oldu.
Galada HDP Eşgenel Başkanı Sancar ve İBB Başkanı İmamoğlu birer konuşma yaptı. açılışta konuşan Güneştekin, “Biz sanatçıların görevleri vardır. Bizler tarihin tanıkları ve aktarıcılarıyız. Hafıza Odası Türkiye'nin son yüzyılını anlatan bir sergidir. Diyarbakır benim ailem.. İyi ki mahallemdeyim, iyi ki coğrafyamdayım. Hafıza Odası büyük ilgi gördü. Diyarbakır'da trafik kilitlend. Girişte metrelerce kuyruklar oluştu. Bu ilgiden oldukça memnun kaldım” dedi.
Ahmet Güneştekin'in "Hafıza Odası" sergisi iki ay boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok