
“İsteyen herkes için kesintisiz Kur’an eğitimi verilecek”
Yaz tatilinin yaklaşmasıyla başlayacak Yaz Kur’an Kursları ve sonrasında kış dönemi diye tabir edilen uzun süreli kurslar hakkında açıklamada bulunan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Yaz Kur’an Kursları bitiminin ardından isteyen herkesin, cami ve kurslarda Kur’an ve dini eğitimi alabileceklerini söyledi.
Okullarda yaz tatilinin olmasıyla beraber bütün Türkiye’de Yaz Kur’an Kurslarının başlayacağını ifade eden Erhan, “Batman Müftülüğü olarak biz de özelde Batman’ımızda yaz Kur’an kurslarına ilgi ve alakanın vatandaşlarımız tarafından gösterileceğini umut ediyoruz. Bu bağlamda yaz kurslarında bütün cami ve Kur’an kurslarımızda çocuklarımızın eğitim ve öğretim görebileceği uygun yerlerde Yaz Kur’an Kursları açacağız.” dedi.
Yaz Kur’an kursları için geçici öğretici alacaklarını belirten Erhan, “Kurslar için kendi personelimiz yetmediğinden dolayı dışarıdan geçici öğreticide alıyoruz. Bunun için ilanlarımızı 20 Mayıs’a kadar müracaatlar söz konusu olacak. Bu müracaatlar biz bir elemeden geçireceğiz. Kısa bir sözlü imtihandan geçirip ihtiyaç olan yerlerde dışarıdan en az imam hatip mezunu olan kardeşlerimizde görevlendirme yoluna gideceğiz ki Yaz Kur’an Kurslarımızda çocuklara en az asgari dini bilgileri verelim.” şeklinde konuştu.
Kurslarda sadece Kur’an-ı Kerim dersi vermediklerini vurgulayan Erhan, “Kur’an-ı Kerim’in yanında çocuklara asgari diyebileceğimiz nitelikteki dini bilgileri de aktarıyoruz. En temel dini bilgilerini, ahlakını, edebini terbiyesini ailesiyle beraber okulda öğrendikleriyle beraber aynı çerçeve içerisinde yaz kurslarında da biz bunları da vermek için gayret ve çaba sarf edeceğiz. Bunu ihtiyaç olan her mahallede, bölge ve alanda uygun olan mekânlarda Yaz Kur’an Kurslarımızı açıp çocuklarımızı bilgilendirmek için çaba ve gayret sarf edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“Öğrenim bir hayat boyu devam edilebilecek bir olgudur”
Kur’an ve dini bilgileri sadece 2 aya sıkıştırma düşüncesinde olmadıklarını dile getiren Erhan, “Yaz Kur’an Kurslarımız Haziran aynıda başlayıp Ağustos ayı sonu itibarıyla genel anlamda bitiyor. Fakat biz sadece kursları ve bilgilendirmeyi yazın iki aya sıkıştırma duygu ve düşüncesinde değiliz. Böylede olmamalıdır. Öğrenim bir hayat boyu devam edilebilecek bir olgudur. Dolayısıyla kişi doğumundan ölümüne kadar her alanda eğitim ve öğretim görecektir. Yaz kurslar okulların tatil olmasıyla başlayan süreç içerisinde çocukları hem öğrenip hem de eğlendirme yoluna gidiyoruz. Çocuklar hem tatillerini geçirmiş oluyor hem de günde 3 saatlik bir dersle aynı zamanda bazı bilgileri edinmiş oluyorlar. Yaz kursu bittikten sonra bizim bu defa kış dönemi diye tabir edeceğimiz ve uzun süreli kurslarımız devam ediyor. Bunlar Kur’an kurslarında ve camilerde devam ediyor.” açıklamasında bulundu.
Müftü Erhan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Tatilden sonra Kur’an kurslarında gündüz sabah 08.00 ile 12.00 arasında daha çok bayanların devam etmiş olduğu kurslar var. Bu kurslarımıza ilaveten aynı kurslarda ve camilerde akşam veya günün herhangi birinde herhangi bir camide eğitim verilir. Bir çocuğumuz veya bir vatandaş ‘ben dini bilgileri öğrenmek istiyorum.’ dediği zaman gerek Kur’an kursumuzda gerekse camimizde yılın her vaktinde, istek ve arzuya binaen bizim görevlilerimiz gelen vatandaşlarımızın dini bilgilerini onlara aktarma ve öğretme durumundadırlar. Bunun için bir zaman şartı da yoktur. Bu kurslar 365 gün ve günün belirli saatlerinde doldurmak üzerinde her zaman da devam edecek bir olgudur. Yeter ki 10-15 kişilik bir gurup gelsin cami hatibimize; Kur’an ve dini bilgiler öğrenmek istediklerini belirtsinler.”
“Biz doğru bilgiyi vermekle mükellefiz”
Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli görev ve vazifelerinden bir tanesinin insanları itikat, ibadet ve ahlak konusunda en güzel şekilde bilgilendirmek olduğuna dikkat çeken Erhan, “Biz doğru bilgiyi vermekle mükellefiz. İnsanlarımız bugün teknolojinin gelişmesiyle beraber her bilgiyi her yerde alma imkânına sahiptir. Ancak bunlardan hangisini alabilecek bilgi kirliliği içerisinde biz doğru bilgiyi verme üzere buradayız. Dolayısıyla doğru bilgiyi almak için eğer vatandaşlardan talep gelirse biz kesinlikle 365 günün her anında o doğru bilgiyi vermekle mükellefiz ve bunun şartlarını da sağlamakta bizim vazife ve görevimizdir.” diye konuştu.
“Gençlik üzerinde çok büyük bir dejenerasyon oluşturulmaya çalışılıyor”
Müftülük olarak amaç ve gayelerinin bir takım kötü zihniyetli kişilerin ellerine gençlerin girmemesi olduğunu ifade eden Erhan, son olarak şunları söyledi: “Onların dünya ve ahiret hayatlarını zindan edecek yol ve yöntemlere gençlerimizin bulaşmaması gayretindeyiz. Biz müftülük olarak gençlerimizi kötülüklerden koruduğumuz gibi tabi ki diğer kurum ve kuruluşlara, başta aileleri olmak üzere hepimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Bugün gençlik üzerinde çok büyük bir dejenerasyon oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu elbirliğiyle engellemeliyiz. Gençlerin duygularını iyi yöne kanalize etmek gerekiyor. Onların dinamizmi, tecrübeli insanların o bilgi birikimi yan yana geldiği zaman hakikaten başarılamayacak hiç bir şey yoktur.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok