DİKTEPE YOLUNU İNCELEDİLER
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte Batman-Diyarbakır Karayolu’nun Diktepe ile Yeniköy mezrası arasında yapımı devam eden 8 kilometrelik yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
İnceleme sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp, söz konusu güzergâhın Batman’ı Diyarbakır’a bağlayan ana arter olduğuna dikkat çekerek “Bu yolda üç yıl önce başlayan çalışmalar, yüklenici firmanın işi tamamlayamaması nedeniyle yeniden ihale edilmek zorunda kaldı. Bu süreçte belli gecikmeler yaşandı. Ancak köprü inşaatı da dâhil olmak üzere çalışmalar önemli bir aşamaya geldi. İnşallah eylül ayı itibarıyla köprümüzü hizmete açılacak” dedi.
“EYLÜL AYINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI HİZMETE AÇILACAK”
Diyarbakır-Batman yolunun devamı niteliğinde ve birinci çevre yolunun en önemli etabı olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın 18 Eylül’de açılacağını duyuran Vali Canalp “Bulvarın trafiğe açılmasıyla birlikte, Batman’ın Diyarbakır girişindeki trafik yükü azalacak. Aynı zamanda şehir merkezinde de önemli bir rahatlama sağlanacak. Biz çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu bulvarın ardından önümüzdeki yıl OSB yolu ve Hasankeyf yolu da hizmete girecek. Sonrasında Batman için ikinci çevre yolu projesi başlayacak. Bu yol, Batman Çayı’nın diğer yakasından geçerek şehri kuzeyden kat edecek. Böylece Batman’ın 50 yıllık perspektifte dahi trafik sorunu yaşamamasını hedefliyoruz” dedi.
YIL SONUNDA TAMAMLANACAK
İnceleme sırasında projeye ilişkin bilgi veren Karayolları 9. Bölge Müdürü İlker Travaç; Diktepe yolunun köprünün de yer aldığı 2 kilometrelik kısmının eylül ayında, 8 kilometrelik yolun tamamı ise yılsonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 02MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 03ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 04Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 05UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 06Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 07Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 08EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 09Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 10Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
- 11Batman Çayı’nda Acı Olay: Genç Hayatını Kaybetti
- 12TATİLCİLERE SAHTE REZERVASYON UYARISI
- 13BATMAN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 14Sinan Salim’e Genç ASKON’da Üst Düzey Sorumluluk
- 15Objektif Gazetesi`nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu`na Ziyaret




Henüz Yorum yok