OKÇU “İYİLİK YAYMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Türk Kızılayı’nın 157. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, Kızılay’ın tarihsel misyonuna ve evrensel insani değerlerine dikkat çekti.
Türk Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu “İyiliği yayma ve kötülükten sakındırma parolasıyla, afetlerde ve zor zamanlarda insanlığın yardımına koşan Kızılay 157 yaşında. Dünyada ve Türkiye’de 157 yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Kızılay’ın bu anlamlı gününü kutluyoruz” dedi.
1868 yılında kurulan Türk Kızılayı’nın, yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası düzeyde de kabul gören bir iyilik hareketi haline geldiğini vurgulayan Başkan Okçu “Kızılay, iyilik ve yardımlaşmanın simgesi olmuştur. Her zaman ve zeminde insanlığa ışık tutan bir kuruluş olma görevini sürdürmektedir,” ifadelerini kullandı.
Kızılay’ın hiçbir ayrım gözetmeksizin insanlara yardım ulaştırdığına dikkat çeken Başkan Okçu, özellikle kriz bölgelerine vurgu yaparak “Coğrafya, ırk, din, dil, renk farkı gözetmeksizin insanlığa hizmet etmek Kızılay’ın vazgeçilmez ilkelerindendir. Özellikle insanlığın sınıfta kaldığı, kan ve gözyaşının en değersiz olduğu Gazze’de gözler hep Kızılay’ın üzerinde olmuştur” dedi.
Türk halkının Kızılay ile güçlü bir bağı olduğunu belirten Davut Okçu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Her Türkiye vatandaşının bir şekilde kapısını çaldığı Kızılay’ı sahiplenmek ve güçlü kılmak insani bir görevdir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 02Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor
- 03“YENİLENME VE TAZELENME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
- 04KASIM’DA 63 BİN YOLCU UÇTU
- 05BAŞKAN DİREK, “BİZ EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMENİN DERDİNDEYİZ”
- 06DİKA ARALIK AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ŞIRNAK’TA YAPILDI
- 07“Küçük Sanayi Siteleri kuracağız”
- 08SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN “TÜKENİYORUZ” AÇIKLAMASI
- 09ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYONLARDA 17 KİŞİ YAKALANDI
- 10AK PARTİ BEŞİRİ TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA
- 11BESO’DAN ESNAFA İNDİRİM ANLAŞMASI
- 12“Asgari ücrette devlet payı şart”
- 13GENÇ YETENEK RESUL AKAY, FENERBAHÇE’DE
- 14Batman’da uyuşturucu operasyonu: 56 kilo esrar ele geçirildi, 3 şüpheli tutuklandı
- 15“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”




Henüz Yorum yok