
Öğrencilerin e-devlet şifresi kuyruğu çileye dönüştü
ÖSYS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteyi kazanan öğrencileri kayıt telaşı sardı. Birçok üniversite, kayıtlarını e-devlet üzerinden yaptırırken öğrenciler, sisteme girmek için gerekli şifreyi PTT’den alabiliyor.
Batman'da da sadece merkez PTT'de verilen e-devlet şifresi için yüzlerce öğrencinin oluşturduğu yoğunluk çileye dönüştü. PTT önüne akın eden öğrencilerin oluşturduğu kuyruk yüz metreyi geçti.
Öğrencilerin mağdur olmaması için merkez PTT’de sadece öğrencilerin şifre alma işlemleri gerçekleştiriliyor.
Konu hakkında bilgi veren PTT Batman Merkez Müdürü Nihat Atılgan, “Üniversite kayıtlarını internet üzeri yapmak için öğrenciler e-devlet şifresi alıyor. Geçen hafta şifre alma işlemine başlayan öğrenciler, şifre almayı son güne bıraktılar. E-devlet şifresi vermek için bütün gişelerimizi başka işlem yapmayıp sadece e-devlet şifresi veriyoruz. PTT'nin diğer işlemlerini merkezde bulunan 8 şubemize yönlendiriyoruz. Şubelerin şifre verme yetkisi yok.” diye konuştu.
Saatlerce kuyrukta beklediğini ve daha yüzlerce kişi önünde olduğunu belirten Muhammed Merdan Gönül, “PTT'ye e-devlet şifresini almaya geldim. Batman'da birçok PTT şubesi olmasına rağmen sadece merkez PTT'de şifre alınabiliniyor. Son gündür biraz sıkıntı çekiyoruz. Bu durumların yaşanmaması için yetkilileri el atmasını istiyoruz. E-devlet şifresi ile kayıt yapılacağını son günlerde öğrendim. Araya Cumartesi Pazar günleri girince PTT'ler kapalıydı ve bugün haftanın ilk günü şifre almak için kuyruk metrelerce uzadı.” ifadelerini kullandı.
Fereç Batu ise şöyle konuştu: “Üniversite kaydımı yapmak için e-devlet şifremi almaya gelmişim. Biz burada bir rezalete şahit olduk. Böyle bir rezalet olamaz. Merkez PTT harici bu işlem başka yerde yapılamıyor. Böylesi bir durumda şubelerden de destek alınmalıydı. Bu rezaleti kınıyoruz.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 0250 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 03İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
- 05İLK ASFALT SERİMİ YAPILDI
- 06Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
- 07PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!
- 08“BAHAR MEVSİMİ, ASTIM VE ALERJİYİ TETİKLİYOR”
- 09TPAO Batman Bölge Müdürü KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 10GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 11‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 1252 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 13TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 14BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 15AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok