
Suriye asıllı gelin sınırda mahsur kaldı
Batmanlı İbrahim Acar ile hayatını birleştiren Suriye asıllı Devlet El Halef Casım, babasını görmek için gittiği Suriye'nin Qamışlo kentinden resmi nikahı olmadığı gerekçesiyle sınırdan Türkiye'ye geçişine izin verilmiyor.
Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Devlet El Halef Casım isimli kadın 4 yıl önce Batmanlı İbrahim Acar ile evlenip yuva kurdu. Mutlu evlilikten Suriyeli Casım'ın bir çocuğu dünyaya geldi.
Suriye uyruklu gelinin babası rahatsızlanınca 2 yaşındaki çocuğunu Batman'da bırakıp Qamışlo'daki babasını ziyarete gitti. Resmi nikahı olmayan Casım, Türkiye'ye dönmek isteyince sınırda mahsur kaldı.
Gelinlerini Türkiye'ye geri getirmek için birçok girişimlerde bulunduklarını anlatan damat ve gelinin amcaları Hamza Acar, tüm girişimlerin sonuçsuz çıktığını, gelininin ve doğmamış bebeğinin hayatından endişe duyduklarını söyleyerek yetkililere seslendi.
Acar, "4 yıl önce yeğenim İbrahim, Devlet El Halef Casım ile evlendi. Şimdi 2 yaşında bir çocukları var. Gelinimiz ayrıca hamiledir. Resmi nikâhları için girişimlerde bulunmuştular ancak daha işlemler bitmemişti. Gelinimizin babası rahatsızlanınca Suriye'nin Qamışlo kentine gitti. Eşi ve oğlu Türkiye'dedir. Yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz. 2 aydır Mardin Kızıltepe sınır kapısında mağdurdur. Kızıltepe kapısından değil Gaziantep sınır kapısına gitmesini istiyorlar. Suriye'nin çoğu bölgesinde savaş olduğu için Kızıltepe kapısından Gaziantep kapısına geçemiyor. Bunun için ailesi olarak gelinimizin Kızıltepe Sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapmasını izin verilmesini istiyoruz." dedi.
Yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını dile getiren Acar, şunları kaydetti: "Göç Dairesine dilekçe verdik, Mardin Valisinin yanına gittik ve birçok girişimlerde bulunduk ancak dilekçemizden bir sonuç çıkmadı. Bu konu hakkında yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz. Gelinimiz 6 aydır Suriye'ye gitmiş ve 2 aydır Kızıltepe kapısında mahsurdur. Türkiye'ye geçmek istiyor, geçemiyor."
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 02Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 03Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 04Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 05ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 06“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 07İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 08178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 09ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 10Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 11Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 12Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 13Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 14Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 15Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
Henüz Yorum yok