Çocuklar ilk yardımı bu kitaptan öğrenecek
Çocuklar ilk yardımı bu kitaptan öğrenecek
Millî Eğitim Bakanlığı, ilk yardım eğitimini çocukluk çağlarından başlatarak geleceğe yatırım yapmak için önemli bir projeye imza attı.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 6-9 yaş çocukları için alanında bir ilk olan "İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" kitabını hazırladı. Her yaştan herkesin yapabileceği ilk yardım uygulamaları olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "'İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" kitabının çocuklar, öğretmenler, veliler ve kurumlar için önemli bir kaynak teşkil edeceğini söyledi. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her çocuğun ilk yardımın önemini kavraması ve ilk yardım uygulamalarına aşinalık kazanıp öğrenmesi için "İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" adlı kitabı kamuoyuyla paylaştı. Kitap, Millî Eğitim Bakanlığı yönetici ve uzmanları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, çocuk ve erişkin acil tıp uzmanları, acil hemşireleri, paramedikler, ilk yardım eğitmenleri, klinik psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının ortak çabasının ürünü olarak ortaya çıktı.
Meslek Liselerinin üretimden elde ettikleri gelir son 2 yılda yüzde 100 arttı
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, Kovid-19 salgınına rağmen 2018'e göre %100'ün üzerinde artarak 503 milyon 197 bin 847 liraya ulaştı.
Salgın döneminde özellikle maske, dezenfektan, solunum cihazı gibi ürünlerin üretimine odaklandıklarını belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, kapasitenin 2021 yılında çok daha fazla güçlendirileceğini ifade etti. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen üretimden elde edilen gelir, son 2 yılda yüzde 100'ün üzerinde artarak 503 milyon 197 bin 847 Türk lirasına ulaştı. Mesleki eğitimde öğrencilerin uygulama becerilerini geliştirmede önemli katkısı olan döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesi, son iki yıldır artırılmaya devam ediyor. 2018'de üretimden elde edilen gelir, 248 milyon 608 bin 785 lira olarak gerçekleşmişti. 2019'da 400 milyon liraya ulaştı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 02POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 03UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 04Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 05BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 06Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 07HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 08"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 09KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 10İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 11ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 12EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 13ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 14Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki
- 15BATMAN’DA KAYIPLAR İÇİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok