Öğrencilerin e-devlet şifresi kuyruğu çileye dönüştü
ÖSYS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteyi kazanan öğrencileri kayıt telaşı sardı. Birçok üniversite, kayıtlarını e-devlet üzerinden yaptırırken öğrenciler, sisteme girmek için gerekli şifreyi PTT’den alabiliyor.
Batman'da da sadece merkez PTT'de verilen e-devlet şifresi için yüzlerce öğrencinin oluşturduğu yoğunluk çileye dönüştü. PTT önüne akın eden öğrencilerin oluşturduğu kuyruk yüz metreyi geçti.
Öğrencilerin mağdur olmaması için merkez PTT’de sadece öğrencilerin şifre alma işlemleri gerçekleştiriliyor.
Konu hakkında bilgi veren PTT Batman Merkez Müdürü Nihat Atılgan, “Üniversite kayıtlarını internet üzeri yapmak için öğrenciler e-devlet şifresi alıyor. Geçen hafta şifre alma işlemine başlayan öğrenciler, şifre almayı son güne bıraktılar. E-devlet şifresi vermek için bütün gişelerimizi başka işlem yapmayıp sadece e-devlet şifresi veriyoruz. PTT'nin diğer işlemlerini merkezde bulunan 8 şubemize yönlendiriyoruz. Şubelerin şifre verme yetkisi yok.” diye konuştu.
Saatlerce kuyrukta beklediğini ve daha yüzlerce kişi önünde olduğunu belirten Muhammed Merdan Gönül, “PTT'ye e-devlet şifresini almaya geldim. Batman'da birçok PTT şubesi olmasına rağmen sadece merkez PTT'de şifre alınabiliniyor. Son gündür biraz sıkıntı çekiyoruz. Bu durumların yaşanmaması için yetkilileri el atmasını istiyoruz. E-devlet şifresi ile kayıt yapılacağını son günlerde öğrendim. Araya Cumartesi Pazar günleri girince PTT'ler kapalıydı ve bugün haftanın ilk günü şifre almak için kuyruk metrelerce uzadı.” ifadelerini kullandı.
Fereç Batu ise şöyle konuştu: “Üniversite kaydımı yapmak için e-devlet şifremi almaya gelmişim. Biz burada bir rezalete şahit olduk. Böyle bir rezalet olamaz. Merkez PTT harici bu işlem başka yerde yapılamıyor. Böylesi bir durumda şubelerden de destek alınmalıydı. Bu rezaleti kınıyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok