ÇATOM’da üretilen ürünler İstanbul’da satılıyor
Kadınların el emekleriyle ürettiği ne varsa bünyesinde toplayan, üretimin yapılabilmesi için gerekli her türlü desteği veren ÇATOM projesiyle Sason’lu kadınlar kendi emekleriyle ürettikleri ürünler pazardaki yerini aldı.
Sason ÇATOM’da kadınların el emeği göz nuru ürünleri bileklikler, kolyeler İstanbul, Beşiktaş Ortaköy’deki pazarda yerini aldı. ÇATOM Takı Tasarım kurs öğretmenlerinden Samet Taşdemir, “Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan ilçemizin gelir modelini çeşitlendirmek gerekliliğinden yola çıkılarak hazırlanan bu projede, eğitimle yetkinlik kazandırma ve bunu üretime dönüştürmeye çalışılmaktadır. ÇATOM, bu çalışmaların merkezine kadını alarak faaliyete başladı. Özellikle tarım ve hayvancılığın dışında kalmış, ya da herhangi bir sebeple işini kaybetmiş kadınların istihdamına öncelik tanıyarak, takı tasarımı ve üretimi yapılmaya başlandı.
ÜRÜNLER PAZARDA SATILIYOR
Alanında uzman eğitmenler tarafından takı tasarımı dersleri alan 80 kadın, daha önce hiç bilmedikleri bir alanda çalışmaya başlayarak, özgün mesleklerini edinmiş oldu. Ürettikleri ürünler başta Türkiye ve yurtdışı pazarlarda satılarak bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratılacak. Dolayısıyla; kadınlarımızın da kendi aile bütçelerine sağlayacakları katkıyı da göz ardı etmemek lazım. Şu anda üretilen ürünlerimizin çoğu batı illerinde bulunan pazarlardaki yerini aldı. Kadınlar daha da profesyonelleştiği zaman kendi ürünlerini buldukları pazarlarda ve sanal ortamda satabileceklerdir. Buda aile ekonomisine büyük katkı demektir. Burada kadınlar ürünlere hayallerini yaratıcılıklarını bileklikler ve kolyeler üzerine işliyor. Çok iyi ürünler ortaya çıkıyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 02KANALİZASYON BACISINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 03DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 04Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 05BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU
- 06DOCTOR MRA Aesthetic & Digital Dentistry hizmete açıldı
- 07Başkan Göner: Gençlerin Önünü Açmak İçin Aday Değilim
- 08BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 09BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 10KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 11DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 12PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 13PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 14KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 151,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ




Henüz Yorum yok