DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NDE, YAŞAM HASTANESİ IRKÇILIĞA “HAYIR DEDİ”
ÖZEL BATMAN YAŞAM HASTANESİ 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NDE
IRKÇILIĞA “HAYIR DEDİ”
Özel Batman Yaşam Hastanesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde ırkçılığa “hayır dedi”. Hastanede dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanların katılımıyla yapılan açıklamada insanlık suçu olan ırkçılığa karşı farklı dillerde “Irkçılığa Hayır” mesajı verildi.
Hastane genel müdürü Burhan Dinç, “Hastanemizde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan kardeşlerimizin de katılımıyla hep beraber ırkçılığa hayır diyoruz. Kendisi ile başkası arasında ayrım yapmak ve bunu meşrulaştırmak insanlar arasında kin, nefret ve düşmanlık duygularını yerleştirir.
Tüm insanların, renk, dil, din ayrımı olmaksızın ırkçılığa karşı güçlü bir duruşa sahip olması gerekmektedir. Geçtiğimiz günlerde Medipol Başakşehir ve Paris Saint Germain maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya karşı maçın dördüncü hakeminin sarf ettiği ırkçı söylemi toplum olarak kınadık. İnsanların renklerine bakılmaksızın tüm insanlara saygı duyulmalıdır. Hastane olarak hep beraber şimdi bir kez daha 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde insan haklarını ihlal eden ırkçılığa hayır, ırkçılığa karşı insan sevgisi diyoruz.” açıklamasında bulundu.
Irkçılığın toplumsal sonuçlarına değinen Sosyolog Taner Günce, “Irkçılığın temelinde insanları bedensel, tarihsel, kültürel ve dinsel olarak yapay hiyerarşik sınıflara ayırmak, kendilerini başka insanlardan üstün görme anlayışı vardır. Toplumsal huzurun, tesis edilmesi önündeki en büyük engellerden birisi de bizden olmayanı dışlamak, onu belirli yapay kalıplar içerisine hapsetmektir. İnsan onurunu tehdit eden ırkçılığa karşı bilinçlendirme çalışmaları karşılıklı saygı ve sevgi duygularının oluşmasına katkı sağlayacaktır. Çünkü ön yargılar, ırkçılığı tetiklemektedir. Kültürlerarası iletişimin sağlanması, toplumların farklı üyelerinin birbirleriyle yakın ilişkisi, ön yargıların ortadan kaldırılmasında büyük bir işleve sahiptir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok