
DEVA PARTİSİ, 32 KÖYÜ ZİYARET ETTİ
DEVA, 32 KÖYÜ AYNI GÜN ZİYARET ETTİ
DEVA Partisi Batman İl ve İlçe Teşkilatı, Batman’ın merkeze bağlı 32 köyüne aynı gün ziyaret gerçekleştirdi.
DEVA Partisi Batman İl ve İlçe Teşkilatı tarafından bugün gerçekleştirilen ziyaretlerde, köyde yaşayan vatandaşlar ile bir araya gelinerek, vatandaşların ve köylerin sorunları dinlendi.
Ziyaretler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Bugün tüm Batman teşkilatı olarak, Batmanımızın 32 merkez köyüne aynı gün ziyaret gerçekleştirerek, vatandaşlarımızı dinledik. Maske ve sosyal mesafe kurallarına tam riayet ederek gerçekleştirdiğimiz köy ziyaretlerinde maalesef ilk göze çarpan konular su, yol, okul, işsizlik, elektrik, sağlık ocağı ve internet oldu. Köyde yaşayan vatandaşlar zaruri ihtiyaçlarına bile erişmekte güçlük çekiyor. 21’nci yüzyılın ortasında halen köylerimizde su yok, sık sık elektrik kesintileri var, telefon şebekesi, internet altyapısı yok. Köylülerimiz, muhtarlarımız hiçbir kurumda muhatap bulamamaktan, sorunlarının yıllarca çözüme kavuşamamasından dem vuruyor. Böyle devam ederse, köylerimizin oluşturduğu katma değer gün geçtikçe azalacaktır.” dedi.

Köylerde ciddi bir işsizliğin bulunduğunu ve köyde yaşayan insanların geçim şartlarının da çok zor olduğunu dile getiren Müjdeci,
“Köyde yaşayan her bireyin kaygıları birbirine ortak. Maalesef çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla gelecek için hiçbir umut beslemiyorlar.
“Hızla yoksullaşıyoruz” söylemini sık sık dile getiriyorlar. Köylerimizde yoğun olarak tarım ve hayvancılık ile geçim sağlanıyor ancak tarım ve hayvancılığa yönelik destekler çok az ve genellikle çok geç sağlanıyor.
İnternet altyapısı bir yana birçok köyde telefon şebekesi dahi çok yetersiz seviyede bulunuyor.
Birçok köyde sağlık ocağı yok, olanlarda ise yeterli personel ve doktor bulunmuyor.
Vatandaşlar en küçük sağlık sorunları için şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor.
Bu sorunların her biri köylerimizin kalkınması için büyük bir engel teşkil ediyor.
Eğer ülkenin kalkınmasını, refahını istiyorsak önce köylerimizden ve mezralarımızdan başlamamız gerektiği açıktır.
Bu ziyaretlerimiz, Batman’ın her köyüne, mezrasına, hanesine varıncaya kadar devam edecek” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)
.jpg)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok